full screen background image

Gasperini: U Interu su trebali više vjerovati u mene

Bivši trener Intera Gian Piero Gasperini, koji je na klupi na početku sezone trajao pet utakmica, smatra da je uprava kluba sa San Sira pogriješila kada ga je smijenila

Iako je Gasperinijev nasljednik Claudio Ranieri startao s dvije pobjede, uslijedila su dva vezana poraza pa su tako “nerazzurri” trenutno na nezavidnoj 17. poziciji na ljestvici talijanskog prvenstva, te su izgubili šest od devet službenih susreta u novoj sezoni.

– Trebali su vjerovati u mene, trebali su vjerovati i slijediti moj put. Od trenutka kada su me krenuli pozvati da dođem na Interovu klupu trebali su biti uvjereni u moje ideje i podupirati ih i braniti – rekao je Gasperini, bivši trener Genoe, za jednu talijansku televizijsku postaju.

Gasperini je poznat po svojoj formaciji 3-4-3 koju je njegovao i u Genoi, ali nakon slabog starta u sezonu predsjednik Intera Mssimo Moratti jasno mu je dao do znanja da favorizira povratak na konvencionalnu 4-4-2 formaciju.

– Osjećao sam da su moji i klupski nogometni koncepti vrlo udaljeni. Šteta, bio sam uvjeren da s ovom momčadi mogu učiniti nešto dobro. Također, nisam očekivao neke poteškoće poput odlaska Eto’a. Ali najozbiljnije od svega bilo je isticanje da je obrana s trojicom u liniji bila najveći problem i da će vraćanje u staru formaciju sve riješiti. To je bio nedostatak poštovanja prema meni.

Izvor: Totalsport
3 thoughts on “Gasperini: U Interu su trebali više vjerovati u mene

  1. nerazzurri

    ma nemamo mi stopere tog tipa lusio,samuel, ranochia su dobri igraci ali prespori za tu formaciju…uz to nemamo niti jednog krilnog napadaaca koji je brz da bi mogli nesto naparaviti u toj formaciji..tipa nani sanhez, lavezzi, mata, david silva,lennon, a yang itd

Odgovori