full screen background image

UEFA istražuje ulogu Intera u ”Calciopoliju”

Europska kuća nogometa traži više informacija o velikoj aferi koja je prije pet godina potresla talijanski nogomet. Moguća kazna za ”nerazzurre”?

Pier Cornu, član odbora UEFA za korupciju, uputio je pismo talijanskom nogometnom savezu, u kome traži da mu se objasni uloga Intera tokom ”calciopoli” skandala.

Glavni akter skandala, Juventus, smatra da je i milanski klub bio umješan u afere, tako da oni traže povratak oduzetog Scudetta iz 2006. godine, koji je dodjeljen Interu.

U pismu UEFA piše.

”Gospodinu predsjedniku i članovima talijanskog saveza: morat ćete naći prepisku pisma koje nam je poslao predsjednik Juventusa 2. rujna. Kao što ste vidjeli, Juventus se žalio na odluku da im se oduzme Scudetto iz sezone 05/06, sa tvrdnjom da je Inter počinio slična djela kao oni. Ukratko, Juventus traži od UEFA da verificira da je Savez Italije dobro odradio posao i da li je Inter zaista učestvovao u nečasnim radnjama. Očekujemo odgovor do 19. listopada, pa ćemo onda odlučiti o akcijama koje ćemo poduzeti”, navodi se u pismu predsjedniku Abateu.

U Juventusu će biti sretni činjenicom da netko vodi računa o ovom slučaju i iz Torina kažu da će istjerati pravdu do kraja i da će povratiti oduzete titule iz 2005. i 2006. godine.

Izvor: Sportske.net
One thought on “UEFA istražuje ulogu Intera u ”Calciopoliju”

Odgovori