full screen background image

Zanetti 757: On je budućnost Intera

Iako je kapetan Intera Javier Zanetti prije dva dana u Moskvi upisao već 759. nastup u dresu Intera sinoć se u Milanu slavio njegov rekordni, 757. koji je upisan u Novari 20. rujna…

Predsjednik Intera Massimo Moratti želio je da se svečanost održi upravo na mjestu gdje je prije više od 16 godina Javier Zanetti predstavljen kao novi igrač Intera. Malo pomalo na gala večer stigla je Javierova obitelj, čitava momčad, stručni stožer i uprava kluba. Ali ne samo oni. Bilo je tu pregršt legendi kluba, od čovjeka koji je savjetovao Morattiju da kupi Zanettija Juan Valentin Angelilla, preko Luisa Suareza, Maria Corsa, Sandra Mazzole, Marca Materrazzija, bivšeg predsjednika Ernesta Pellegrinija… sve do čovjeka koji je do Novare držao prijestolje ukupnog broja nastupa Giuseppea Bergomija.

Zanetti je kapetansku traku nošenu u Novari, kao i dres sa brojem 757 poklonio predsjedniku, a Moratti je uzvratio vrlo originalnim poklonom – u srebro uokviren prvi ugovor kojim je Javier Adelmar Zanetti 18. srpnja 1995. registriran u FIGC-u i tako službeno postao igrač Intera.

Moratti je tom prigodom rekao: “Fotografija koje se sjećam je ona iz Moskve, jer po meni je bio najbolji igrač utakmice. Ponajviše jer je sa 38 godina pokazao ne samo da je solidan igrač, već da niti jedna momčad na svijetu ne bi mogla bez njega. Još uvijek je igrač koji pravi razliku na terenu, ali i kao čovjek van njega. On je budućnost Intera. U upravi? Ne, na terenu, jer igrati će još dugo.”

Mikrofon je potom stigao u ruke slavljenika: “Ostati u Interu u nekoj drugoj funkciji za mene bi bilo prekrasno, jer bi značilo nastavak života u obitelji Moratti. No još nisam o tome razmišljao, potpuno sam strastveno posvećen svojim posljednjim godinama karijere. Tek nakon toga ćemo sjesti za stol i razgovarati, kako se to radi u obitelji. Kada sam stigao ovdje nisam mogao niti zamisliti da ću biti kapetan Intera koji je osvojio sve. Želimo nastaviti osvajati sa pravim gospodinom. Ranieri je došao i znao da nije problem u taktici. On se stavio nama na raspolaganje. Ipak, tek smo pobijedili dvije utakmice, moramo nastaviti ovim putem.”

Još neki gosti uspjeli su za Inter Channel reći par riječi… 

Ranieri: Od srca čestitam Javieru, za ono što je napravio i što će napraviti. Samo jedan izniman profesionalac koji trenira maksimalno ozbiljno svaki dan može postići ovako nešto.

Castellazzi: On je Interova legenda, igrač koji je doslovno ispisao povijest i primjer je svima.

Cambiasso: Za mene je privilegij moći igrati sa Zanettijem, a velika čast mi je biti njegov prijatelj.
3 thoughts on “Zanetti 757: On je budućnost Intera

  1. Joxer986

    Velika mi je cast sto je igrac koji je obiljezio moje pracenje Intera i sto mi zbog njega nikad jedan Ronaldo, Beckham, Kaka i ostali nisu bili najbolji igraci, nego bas i uvijek samo ON, jos uz njega nema puno slicnih, mozda Giggs, Lampard, malo iskonskih legendi, nazalost, svaka cast kapetane i igrao ti meni do 49-te =)))))))

Odgovori