full screen background image

Ranieri: Kakvi su ovo momci!

Nakon pobjede Intera u 2. kolu Lige prvaka u Moskvi protiv CSKA izjave su dali Yuto Nagatomo, Esteban Cambiasso, Claudio Ranieri i Massimo Moratti…

Nagatomo: Ranieri je sjajan. Fantastična osoba, jako mi se sviđa, jako nam se sviđa. Danas smo igrali dobro, sve smo bolji. Bilo je najvažnije pobijediti i u tome smo uspjeli. Idemo naprijed.

Cambiasso: Krenuli smo loše u sezonu, ali nisu sve utakmice bile katastrofa. Velikim momčadima ponekad treba malo vremena da se zahuktaju. Što se utakmice tiče da smo na odmor otišli s 2:0 utakmica bi bila sasvim drugačija, dali bismo još koji gol i mirno priveli sve kraju. Nije bilo tako, ali smo zato lijepo reagirali. Sada ne mislim na Napoli, već ću ovu noć uživati u ovoj pobjedi koja je bila ključna za našu europsku sezonu.

Ranieri: Tu smo. Tri važna boda za nastavak puta u Europi. Bilo je lijepo kod momčadi vidjeti želju za pobjedom. Ova je momčad sastavljena od prvaka, a neki su ozljeđeni. Međutim oni koji su sada tu daju svoj potpuni doprinos i pritom mislim na sve, sve do Alvareza koji je bio sjajan, totalno se podredio momčadi. Znao sam da je toliko kvalitetan. Zatim postoje prvaci koji dokazuju da im nije vrijeme za oproštaj. Ja sam ih samo stavio na njihove pozicije. Uza sve je potrebno i malo sreće, nikada nije na odmet. Mislim da Gasperini nije imao vremena, ali ni sreće. Imali smo malo i nesreće, jer da smo na poluvrijeme otišli sa 2:0 bila bi to druga priča. Zarate? Mladi talent koji ima sve predispozicije da postane veliki igrač. Došao je među sunarodnjake koji ga maze i paze, te mu pomažu u razvoju. Pazzini? Osjetio je bol, pa ćemo vidjeti. Ali tko god uđe u ovoj momčadi daje sve za pobjedu i to je najvažnija karakteristika ovog Intera. Osjećam li se kao mađioničar? Ne, ja sam samo normalna osoba… onaj tko je sa mnom radio zna što mogu dati. Ova je momčad prepuna velikih prvaka i gušt mi je biti s njima. U našoj svlačionici je predivna atmosfera. Nagatomo? Jako bitan igrač. Danas sam ga zamolio da pritišće i on je to radio od prve do posljednje minute. Napoli? Jedna od najboljih momčadi našeg prvenstva, ali sada uživam u ovoj pobjedi, a tek ću sutra razmišljati o njima.

Moratti: Vidjeli smo momčad s karakterom i jasnom voljom za popravkom izgubljenog. Ktome sam u dugim periodima vidio i lijepu igru. A još sam sretan zbog gola Zaratea, dakle dosta za sada. Trebalo je znači samo posložiti momčad u svoje pobjedničke formacije (4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-1-2)? Izgleda da da i nadam se da možemo ovako nastaviti. Najljepše iznenađenje? Ono što se dogodilo – pobjeda.
4 thoughts on “Ranieri: Kakvi su ovo momci!

Odgovori