full screen background image

Zanetti i Ranieri: Spremni za već ključnu utakmicu

Uoči utakmice 2. kola Lige prvaka između CSKA Moskve i Intera press konferenciju su održali Javier Zanetti i Claudio Ranieri…

Zanetti: Imao sam sreću često igrati u Rusiji sa velikim momčadima. Sjećam se primjerice utakmice Kupa UEFA s Ronaldom protiv Spartaka, a posljednja me sjećanja vode u četvrtfinale 2010. kada smo golom Sneijdera došli do polufinala. Nas sutra ovdje očekuje ključna utakmica s obzirom da smo prvu izgubili. Nadam se da ćemo biti dobri kao u Bologni i da ćemo početi skupljati bodove u Ligi prvaka. Gasperini? Želio bih naglasiti da nam je jako žao zbog onog što se dogodilo Gasperiniju, jer ga držim za vrlo spremnog trenera, ali zajedno nam nije išlo. Prihvaćamo kritike, ali potrebno je procijeniti što je istina od svega što se pisalo. Žao mi je što sve to najviše utječe na navijače. Ranieri? Kao protivnik sam ga iznimno cijenio, a sada kada je s nama nadam se da ćemo zajedno pobjeđivati. Počeli smo dobro i želimo nastaviti već ovdje sutra. Moj rekord? Nešto nevjerovatno čega ću biti svjestan vjerovatno tek kada završim igrati, jer zasada još ne vjerujem da sam napravio toliko za crno-plavu obitelj.

Ranieri: Sutra nas čeka jako teška utakmica, kao što su sve u Rusiji. Tražiti ćemo da što manje griješimo, a pokušati ćemo prisiliti CSKA da oni griješe. Ne volim isticati imena protivnika, jer ja sam taj koji bi ih trebao primjetiti, ali ovaj put nisam. Rekao bih da je ovo super jaka momčad, bori se za naslov, u formi je i vjeruju u ono što rade. Iz tog razloga maksimalno poštovanje prema svim igračima CSKA-a. Prošlost? Nisam gledao prošle utakmice Intera i CSKA, jer to je sasvim drugo vrijeme i nema puno veze s ovim sada. Obje su se momčadi promijenile. Svaka je utakmica drugačija, a ja sam pripremao ovu sutra. Moj učinak? Nisam ništa napravio, samo sam postavio momčad onako kako su navikli igrati. Imali smo samo dva treninga prije Bologne, pa je jasno da nisam mogao ništa napraviti, a ja sam trener koji preferira činjenice u odnosu na priče. Trenutno imamo i ozljeđenih pa moramo procjeniti pozicije onih na raspolaganju, a moram upoznati i ove mlađe momke. Možemo li do Lige prvaka? Naravno, ovo je Inter i bori se za sve trofeje. Kiksali smo u prvom kolu, ali kao što je moj kapetan rekao ima još dosta utakmica za oporavak. Znam da moramo igrati svaka tri dana i sada ne razmišljam jeli to dobro ili ne. Sigurno je da bih volio da imam Maicona, Sneijdera ili Stankovića, ali utakmica je sutra i to je činjenica. Meni se to sviđa, sviđa mi se boriti se s protivnikom i ako je bolji pružit ću ruku na kraju. Pozicija Alvareza? Sada ga vidim kao igrača koji igra po potrebi. Dakle, veznjak, vanjski igrač ili polušpica. U teškim trenucima ću od svih tražiti požrtvovnost. Alvarez je kvalitetan igrač koji je prošao specifične pripreme, ali kako vrijeme bude odmicalo uklopit će se u momčad. S 4-4-2 se manje riskira? U utakmici uvijek vidim samo dvije stvari: svoju momčad  i protivnika, tražim gdje su oni slabi kako bih to mogao iskoristiti. Sutra nemam Forlana, pa moram još dobro razmisliti. Obi? Ništa strašno, ne radi se o staroj ozljedi, dobio je samo udarac. Milito i Pazzini zajedno? Zašto ne, sutra će vjerovatno započeti zajedno. Nisam još siguran i nije da vam ne želim reći sastav, ali obično sastavim momčad večer nakon posljednjeg treninga, a naš je nakon ove konferencije.
2 thoughts on “Zanetti i Ranieri: Spremni za već ključnu utakmicu

Odgovori