full screen background image

Gasperini: Ako mi nisu vjerovali, zašto su me zaposlili?

Gian Piero Gasperini trenirao je nogometaše milanskog Intera tek nešto više od tri mjeseca, a u pet službenih utakmica upisao je četiri poraza i remi…

Kap koja je prelila čašu bio je prvenstveni poraz od novog prvoligaša Novare (3-1), nakon čega mu se predsjednik Massimo Moratti zahvalio na suradnji i angažirao Claudija Ranierija.

Na San Siru je Gasperini probao uvesti sustav igre 3-4-3, što se pokazalo neuspješnim.

– Znam da rezultati sve određuju, ali Inter je znao da je moj sustav igre 3-4-3. Nije da ne poznajem druge sisteme, ali vjerujem da u ovom momčadi koje ja vodim igraju najbolje. Objasnio sam to Interovim čelnicima tri puta. Zbog toga mislim da je kontroverza oko formacije koju sam koristio samo isprika. Ako u Interu nisu vjerovali u moj rad, zašto su me potpisali? – rekao je Gasperini.

Sada već bivši trener “nerazzurra” požalio se i da se nije poštivale njegove želje vezano uz potencijalna pojačanja.

– Kada je Eto’o prodan želio sam dovesti dvojicu igrača, Napolijevog Ezequiela Lavezzija i Genoinog Rodriga Palacia. Nije prošlo.

Upitan je Gasperini i o slabijeg igranju nizozemskog playmakera Wesleyja Sneijdera pod njegovom paskom.

– Sneijder je šampion, ali ja ne koristim playmakere, pa sam ga pokušavao postaviti prvo dalje, a onda kasnije sve bliže i bliže suparničkom golu. Pokušao sam sve, a ništa nije upalilo.

Izvor: nogometni-magazin
3 thoughts on “Gasperini: Ako mi nisu vjerovali, zašto su me zaposlili?

  1. nraguz

    Tako je, ali to je trebao znati i trebao se nositi s time, jer u svim velikim klubovima svijeta je tako.
    A to nije znao, upravo sto sam govorio kada smo ga doveli. Medjutim, slazem se s pitanjem zasto su ga uopce dovodili kada je to bilo upitno od starta.

  2. ibrakadabra8

    Mali trener koji nije znao d se nosi sa jakom svlacionicom.Umesto da igru formira i pravi prema igracima sto ima on je radio suprotno.Od kako je Orijali otisao iz kluba ovaj Branka je sve usrao i sa trenerima i igracima

Odgovori