full screen background image

Gasperini: Svaka je utakmica finale

Uoči utakmice 4. kola Serie A između Novare i Intera standardnu konferenciju je održao trener Intera Gian Piero Gasperini…

Novara – Inter, kakve emocije budi i što mislite o umjetnoj travi?

Novara je jedno vrlo pozitivno iznenađenje za sve, ne samo za regiju. Zasluženo su se vratili u Serie A. Što se tiče podloge moramo se prilagoditi. Ne sviđa mi se umjetna podloga, više mi se sviđa trava. Bit će to novost, ali moramo se naviknuti.

Jeli Novara prava utakmica za Pazzinija?

Možda.

Kako su ozljeđeni?

Mislim da ćemo imati Sneijdera, Chivua i Stankovića. Vidjet ćemo popodne.

Mediji vas nisu mazili nakon Rome?

Uvijek postoji doza medijske zloće prema Interu. Roma je bila u formi, ali mi nismo igrali baš tako loše. Treba malo vremena da se vidi pravo lice tablice iako je evidentno da su Napoli i Juventus snažno krenuli. U svakom slučaju, protiv Rome smo puno stvorili.

Sutra je za Vas finale?

Sve su utakmice za mene finali s istim ciljem: pobijediti.

Jeste li očekivali ovakav početak?

Ljeto je bilo neobičnije nego prethodna, ali trener se mora prilagoditi situaciji. Sastav je svakako kompetitivan iako smo se kompletirali u posljednjem trenutku i nismo imali punu momčad u kolovozu, najvažnijem mjesecu za pripremu sezone. Tražimo razvoj s napretkom utakmicu po utakmicu. Moramo to napraviti na brzinu, već sutra je nova provjera.

Jeli vezni red ono na što se morate fokusirati?

Ono što sam primjetio u prvim utakmicama nije problem u obrani već konstanta u sredini. Protiv Rome smo napredovali po tom pitanju. Od utakmice do utakmice zavisi hoćemo li biti manje ili više ofanzivni, ali vezni red je uvijek ključan.

Brine li Vas Novara?

Debitiraju kod kuće, imaju dosta kvalitetnih igrača koji se puno kreću, te uravnoteženu momčad. No sve utakmice u Seriji A su opasne.

Na čemu morate najviše raditi?

Obrana i vezni red su ključni, jer oni na kraju krajeva podupiru napadače.

Gdje ste ovaj tjedan na razini projekta?

Bolji smo. Inter napreduje, ali već sutra je provjera kao i svaka utakmica. Ni u svibnju vjerovatno nećemo biti savršeni, ali ovaj Inter jako brzo napreduje. Našli smo se svi zajedno tek prije 10 dana, odigrali tri utakmice i osim kritika napravili puno dobrih stvari. Žao mi je jedino rezultata.

Protiv Rome je Curva Nord razvila transparent protiv uprave i podške Vama, te što mislite o Luciovoj nezgodi?

Što se tiče transparenata samo zajedništvo i rezultati će pomoći. U Interu vlada obiteljska atmosfera i nitko se ne protivi nikome. Što se tiče Lucia on je jako korektan. Radilo se o teškoj lopti, dobro se vidi na snimkama da namjere nije bilo. Poznavajući Lucia ne trebamo uopće polemizirati o ovom slučaju.

Jeste li se čuli s Morattijem ovih dana?

Čujemo se često i daje mi podršku da guram svoje ideje. On je osoba koja budi ogromne motivacije i jako pomaže. Zahvaljujem mu se.

Što Vam se sviđa, a što ne kod Intera?

Sviđa mi se dostupnost svih igrača, a ne sviđa što već igramo tako puno. No ne tražimo alibi, tražimo brza riješenja i prilagodbu, jer imamo puno novih igrača i novi sustav.

Kako ste doživjeli zvižduke u subotu i jeli promjena taktike odgovor na probleme ili ciljana ideja?

Samo smo se u Ligi prvaka jako promjenili. Možda je Sneijder u Palermu bio malo naprijed, ali to nije toliko bitno za momčad i za sustav. Protiv Trabzonspora jesmo bili sasvim drugačiji, a to je bio odgovor na kritike, odnosno želio sam vidjeti jeli do navike igranja sa četiri igrača otraga ili nešto drugo. Zvižduci? Publika nam je pomagala puno. Morali smo igrati bolje i u tim nam je trenucima publika zvižducima dala novu snagu.

Kako je Maicon?

Povratak je jako blizu, pridružit će se momčadi sljedećih dana. Jedini problem je što u jednom tjednu imamo tri utakmice.

Gdje će igrati Sneijder u veznom redu s pet igrača?

To je dio polivalentnosti ove momčadi i ponovno se vraćamo na priču tri ili četiri braniča.

Na koga ste mislili kad ste rekli da “nismo pričali…”, na klub?

Ne, ali priča je sljedeća: da je u Palermu viđen jedanaesterac ne bi onako završilo, da je u Ligi prvaka suđeno zaleđe ne bi onako završilo… Nemamo sreće, dovoljno je da se dogodio jedan od ovih trenutaka, rezultat jedne ili dvije utakmice bio bi drugačiji i gledalo bi nas se sasvim drugačije.

Mislite li na gol Trabzonspora, igranje rukom Migliaccia Palermu, jedanaesterac na Sneijderu protiv Rome?

Eto, sami ste ih nabrojali.

Neki su slučajeve nedosuđenih epizoda nazivali intelektualnom prostitucijom, kako Vi to nazivate?

Ne želim dizati polemike. Moramo raditi na terenu kako bismo okrenuli kritike u našu korist.
3 thoughts on “Gasperini: Svaka je utakmica finale

  1. facchetti

    ma ova igra je amaterska..kao navijac intera ogorcen sam gleda svaku utakmicu pa i ovu protiv novara igraju ko k…. patnja za oci nije ovo Inter..los je trener volio bi da pogresno mislim..jer navijam vise za inter nego i za drzavnu reprezentaciju inter mi je sve HVALA

Odgovori