full screen background image

Zarate: Totti nije fenomen, nema zlatnu loptu

Uoči večerašnjeg derbija, nogometaš ”nerazzurra” rekao da Rimljani u svojim redovima nemaju nogometne veličine. Otkrio kako je trebao preći na drugu stranu ”Olimpica”.

Mauro Zarate je ranije igrao za Lazio i nije baš neki miljenik Rome. Sada je malo ”opleo” po ”Princu Rima”, uoči duela Intera i Rome.

I dalje osjeća veliki naboj pred utakmicu protiv rimskog kluba.

”Rekao sam medijima da će ovo biti skandal, ali novine mogu sve napisati. U svakom slučaju, fenomeni su oni koji su osvajali Zlatnu loptu. Roma ima dobre igrače, poput Osvalda ili Krkića, tako da moramo biti oprezni”, rekao je Zarate u najavi za veliki derbi i dodao.

”Bio mi je ponuđen transfer prije neku godinu, ali su njihovi čelnici rekli da nisam nogometaš kojeg oni traže, pa sam tako završio u Laziju”, otkriva on.

Zarate je bio izbačen iz tima od strane trenera Lazija, Eduarda Reje.

”On je došao kod mene i rekao mi nešto što ne želim ponoviti, jer to treba ostati unutar svlačionice. Nisam od onih koji pričaju šta se dešava iza zatvorenih vrata. Poslije tog sastanka, odlučio sam promijeniti klub, jer me Reja u Laziju nije želio. Sada sam u Interu, želim sve osvojiti”, zaključuje argentinski špic.

Izvor: Sportske.net
Odgovori