full screen background image

Gasperini: Već sutra bolji Inter

Trener Intera Gian Piero Gasperini održao je press konferenciju uoči utakmice 3. Kola Serie A između Intera i Rome…

Kakva vam se čini Roma Luisa Enriquea?

To je momčad koja je imala težak početak, ali koja vjeruje u projekt koji razvija, bez obzira na rezultat u nedjelju.

Motiv da budete optimisti.

Kada padneš na dno lakše se podići. Nadasve vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu. Momčad me slijedi? Posljednjih dana puno je negativnosti, ali između mene i kluba ne.

S Eto’om bi sve bilo drugačije?

Ne, koncentriram sam na sadašnju momčad. Morao sam staviti ponekog novog igrača i sve to u malo vremena. Dvije utakmice bez puno sreće, nismo zaslužili dva poraza. Svejedno pokazale su da moramo nešto mijenjati i bolje birati kako bismo imali konkretniju momčad.

Držite se za tanku nit kako piše La Gazzetta?

Ja se držim za svoj posao, svoju osobnost i za ono što mi kaže uprava i predsjednik. Samo Moratti može to reći, a sa mnom je vrlo korektan.

U Ligi prvaka ste prešli na obranu sa četiri, ali kao da ne možete izdržati 90 minuta?

Kada si dobro postavljen onda se bolje krećeš. Primjerice u Palermu smo bili svježiji od njih, pa smo svejedno izgubili. Te su stvari povezane: kada linije budu bliže manje ćemo se umarati.

Mancini priča o kraju ciklusa?

A ako se otvori novi… Kompetitivni smo, u Italiji, dok su u Europi manji prostori za pogreške. Nama malo nedostaje da nadoknadimo loš start. Postoji li vjera u mene? Vjerujem da da, ali to mora imati potporu u rezultatima.

Uvijek govorite o polivalentnosti, vidjeli smo Inter u raznim sustavima. Zar to ne kreira konfuziju?

U Pekingu smo bili sjajni u prvom dijelu i unatoč porazu smo ostavili solidan dojam. Poslije smo se zaustavili zbog reprezentacija. Moje je da procjenim bez emocija zbog rezultata.

Inter nije dinamičan?

Nemamo još organizaciju igre kao moja Genoa, ali biti ćemo efikasni vrlo brzo. Pomoći će manje udaljenosti između linija. Ne postoji igrač koji može sam riješiti utakmicu. Moramo naći pravu ravnotežu.

Koliko je ovaj Inter udaljen od idealnog?

Nadam se da ćemo rezultate vidjeti već sutra. Prvi trening nakon utakmice je tek danas i moram imati i malo sreće u procjeni. Rezultat je teško predvidjeti. Primjerice 0:1 s Turcima je lažljiv. Imamo puno poštovanja prema Romi, momčad koja već ima svoju fizionomiju. Moramo paziti da ne podlegnemo njihovom posjedu lopte.

Od čega će ovisiti pozicioniranje Intera na terenu?

Znamo kako igra Roma i procjenit ćemo. Imamo i ozljeđenih kao Chivua i Stankovića koji se neće oporaviti.

Vezni red ključ za sutra?

Jedan od ključeva, ne jedini.

Gdje ćemo gledati Sneijdera?

Sneijder je fantastičan igrač i protiv Trabzonspora se žrtvovao. Ali on može sve.

Alvarez, krilni napadač ili centralni vezni?

Sve, može sve. Postoje mnogi sustavi i mnoge pozicije koje naši igrači mogu pokrivati. Nadam se da ću sljedeći put ja pitati vas.

Da li rezultat ovisi o kontinuitetu sustava?

Apsolutno ne. Mi moramo biti polivalentni, a puno faktora odlučuje.

Nagatomo je bolji u 4-3-3 nego u 3-4-3?

On igra jako dobro i nebitno je koji je sistem.

U Novari ćete igrati na umjetnoj travi, hoćete li je probati prije?

Razmislit ćemo.
2 thoughts on “Gasperini: Već sutra bolji Inter

  1. Sale

    nije istina da smo nezasluzeno izgubili….. obe utakmice je bilo zasluzeno….gasp moras tu romu dobit motiviraj nekako te igrace…..nadam se da igramo sa krilima alvarez mi se vise svidja na krilu protiv milana je bio sjajan

  2. stefi

    Moramo pobjediti sutra ne radi Gasperinija, radi nas koji se stalno žderemo. Ne cvatu mi nigdje ruže, imam taj Inter i to mi je jedini ventil. Nije stvar u 3-4-3 ili 4-4-2 ili 4-2-3-1 činjenica je da prije 2 sezone smo osvojili sve a sad sve vuče na blamažu. To je največi problem. Mislim da nije problem u igračima iako imamo poprilično umirovljenika u sastavu. Nadam se da će dobiti Romu jer u slučaju poraza nam sljedi rasulo.

Odgovori