full screen background image

Moratti: Ovo je pravi sustav za Inter

Predsjednik Intera Massimo Moratti ovaj put nije dugo čekao reagirati na poraz svoga kluba. Čak štoviše učinio je to već dva puta – odmah nakon utakmice i jutros…

NAKON UTAKMICE

Jeste li razočarani ovim porazom?

Naravno da jesam, izgubiti kod kuće od ovakvog protivnika… no s druge strane ne mogu ništa prigovoriti, momčad je odlično stajala na terenu. Utakmica je bila spora, pa ne možemo o svemu govoriti, ali vidi se da je poraz u Palermu ostavio šok na igrače. Protivnik nije imao šanse zabiti i činilo se da je ne može niti stvoriti, a onda iz jedne jedine akcije gol. Nešto nije štimalo, ali kada izgubiš možeš pričati o milijun stvari a na kraju si svejedno izgubio.

Jeste li pričali s Gasperinijem, kako se činio?

Nisam još, nisam razgovarao s nikim. Pogledao sam dio utakmice Napolija koji je igrao odlično i nemam vam što posebno reći.

Možemo li u sljedećim satima očekivati radikalne poteze?

Ne, apsolutno ne. Večeras je momčad bila odlično postavljena, pa krivica sigurno ne može biti trenerova. Možda nismo imali ritma, nedostajalo je možda pobjedničkog duha, ali trener je napravio sve kako treba.

Utakmica s Romom u subotu postaje odlučujuća?

Ako budemo stalno stavljali ovakav pritisak treneru i igračima će biti nemoguće raditi.

JUTROS

Što mislite o Interu nakon poraza sinoć?

Mislim da moramo samo malo pričekati, jer promijenili smo sustav i treba malo da se igrači ponovno priviknu na to. Stoga smo malo zakočili i izgubili važnu utakmicu, ali može se dogoditi.

I Vi mislite da je ovaj poraz drugačiji od drugih?

Da, drugačiji je od drugog, ja ne bih tu stavljao množinu, jer nemojmo se vraćati mjesecima unatrag, to je bilo nešto sasvim različito.

Znači uvjereni ste da treba igrati sa četiri igrača u obrambenoj liniji?

Da.
7 thoughts on “Moratti: Ovo je pravi sustav za Inter

 1. nraguz

  Ne sviđa mi se sve ovo…

  Možda nije bilo dobro u Palermu, ali iskreno meni je bilo bolje nego sinoć.
  Ovako je Moratti zajedno s medijima stavio uteg Gasperiniju koji će sada raditi protiv svog uvjerenja. Mislim da to ne može biti dobro i da mu je trebalo dati još malo vremena za taj famozni 3-4-3. Jer u Palermu kada bismo prešli centar i kada je igrao Sneijder bilo je i spektakla. A mislim da bi Gasperini uštimao i obrambeni dio (pritom ne mislim samo na zadnju liniju već na kolektivnu obranu).
  Žao mi je svega ovoga i sada sam totalni pesimist.

  1. J.Zanetti4

   mislim da je Moratti podlegao pritisku medija u vezi 3-4-3 formacije.. Takodje slazem se sa tobom da je Inter bolje igrao u Palermu i da je Gasperiniju potrebno jos samo malo vremena da sve ukomponuje..

   sada se desavaju promene koje nas mogu kostati puno u nastavku

   kada neke stvari krenu nizbrdo .. tesko se sve to zaustavlja

 2. Augment

  bio sam ljut na trenera a sad mi ga je zao .. i uvijek mi se vrati film pred kraj prosle sezone kad je moggi rekao da je morrati ponovo preuzeo da on bira taktiku i da se mijesa u trenerski posao i da ce nas unazaditi.. za sad je taj mag upravu.. sto me jos vise razbjesni

 3. quaresma

  Malo me brine nastala situacija! Moratti kaže moramo igrat 4-4-2 i to se igra, Moratti kaže mora igrat Ranochia i igra Ranochia, mora igrat Paco i Paco igra…
  Gdje je tu čvrsta ruka trenera???
  Mislim da igrači sve manje imaju povjerenja u trenera i trenerove zamisli, a to je najveći problem!
  Ne kažem da je Moratti u krivu, ali itekako narušava red u momčadi.
  Slažem se da je ljepša igra bila u Palermu, al primili smo 4 komada…?!?!… u Mourinho eri 4 komada nebi primili u 4 utakmice!!! Mislim da mi nemamo vrhunsku ofenzivnu kvalitetu da bi igrali tako otvoreno i lepršavo(osim Sneijdera), mi smo ipak “radnička” ekipa pa tako trebamo i igrati. Zbilja je realno da Milito, Paco, Alvarez, Zarate, Forlan, Castiagnos… nebi igrali u prvih 11 u nekim od top 10 klubova u europi.
  Tu je naša realnost i s time se trebamo pomirit.
  Nadamo se da će stvari ipak krenut na bolje, počevši od Rome… Svim putnicima u Rim želim pobjedu i dobru zabavu! 🙂

 4. mkovac67

  Ponavljam, trener za C1 ligu. Zašto?

  1.Zato jer za 3 u obrani treba vremena (trener došao dosta kasno, nije bio prvi, ni drugi izbor struke kluba). Trenira klub koji nema vremena čekat da se oni uigravaju. A i budimo realni. Koja to momčad može igrati sa 3 u obrani. Barcelona?
  2. Mijenjanje igrača zato jer gazzeta dello sport ili moratti kažu
  3. Izgubio 3 službene utakmice za redom

Odgovori