full screen background image

Cambiasso i Gasperini: Brojke nisu odlučujuće

Dan uoči susreta 1. kola Lige prvaka između Intera i Trabzonspora na konferenciji za novinare sudjelovali su Esteban Cambiasso i Gian Piero Gasperini…

CAMBIASSO

Sigurno nas očekuje teška utakmica. Ne poznajem niti jednu momčad u Ligi prvaka koja je lak protivnik. Bez obzira na prethodni ogled u Kupu UEFA 1983/84 ova momčad će željeti dokazati da pripada Ligi prvaka. Trebat će paziti na njihove kontre kada mi budemo napadali.

Kako nakon poraza u Palermu Inter priprema ovu utakmicu?

Motivacija je ogromna, a momčad kao mi se ne zaustavlja nakon prvog poraza.

Kako igrači reagiraju na kritike?

Mi se nastojimo odstraniti, ne smiju nam kvariti raspoloženje, ne smijemo tražiti ima li kritika, kakve su, moramo samo misliti na rad.

Obrana s trojicom?

Kako ste se naumili na to, a pričati o tri ili četiri pozadi nema veze, jer momčad se mora braniti sa 10 igrača. Glupo mi je analizirati nogomet samo na bazi tri ili četiri u obrani. Ja sam pobjeđivao, ali isto tako i gubio s četiri igrača u obrani. Nogomet je puno kompleksniji od toga.

Što se onda mora promjeniti nakon poraza u Palermu?

Ma gdje je problem!? Što smo izubili jednu utakmicu? Izgubiti utakmicu znači da sad moramo sve mijenati, od predsjednika do oružara? Ne razumijem o čemu pričate. Izgubili smo, nitko ne bježi od odgovornosti ili traži isprike, ali treba nam mir: bilo je grešaka, ali treba nam mir. Za mene nema problema, samo smo jednu utakmicu izgubili i sigurno nije posljednja. Loše smo startali, ali ne treba od toga raditi politički slučaj. Sada mislimo na Ligu prvaka i na to da ni tu ne krenemo loše. Nadam se da će interisti sutra biti uz nas: čekamo ih.

GASPERINI

Kakvog protivnika očekujete?

Gledali smo nekoliko posljednjih utakmica i kao sve momčadi Lige prvaka težak su protivnik. Mi ne prolazimo dobar period i ne možemo biti sigurni u pobjedu. Oni su brzi i kvalitetni, a mi moramo biti pažljivi kako bi se iskupili za Palermo i dobro započeli europsku sezonu.

Tri igrača će im nedostajati?

Znamo za to, ali imaju zamjene na razini. Mi moramo paziti, jer za nas vrijedi samo jedan rezultat.

3-4-3 je strašno kritiziran, hoćete li sutra inzistirati?

Vidjet ću sutra. Ovisi o situaciji i protivniku.

Kako se trgnuti nakon Palerma?

Krećemo od pozitivnih stvari i tražimo da se ne ponove iste greške. Raditi i napredovati.

Koje su to greške? Jeste li očekivali biti bolji u ovom trenutku?

Naravno da jesmo, ali puno je toga uvjetovalo da budemo ovakvi, zajedno smo se skupili tek prije nekoliko dana. No to nije alibi. U Palermu nije bilo tako loše, dominirali smo, dva puta vodili, suđenje nas nije mazilo. Ali previše smo se izlagali kontranapadima.

Danas je Moratti rekao da je možda već vrijeme za promjenu sustava. Jeli to poraz za Vaše viđenje nogometa?

Naravno da moramo nešto popraviti. Za neke igrače je to bila prva utakmica sezone. Bilo je premalo ravnoteže pogotovo kada bismo izgubili loptu. To moramo popraviti, a da pritom ostavimo ono što je bilo dobro. Sustav ima svoj značaj, ali nije odlučujuć. Ako obrana nema potporu nije bitno koliko ljudi igra otraga.

Jeste li za sutra pripremili alternativu?

Moj Inter će biti prilagodljiv za sve formacije, to smo radili na treninzima. To ipak nije sva bit, glupo je sve svesti na brojeve. Uvijek sam govorio: ako protivnik igra s tri napadača mi ćemo se braniti s četiri braniča, a ako igraju s dva mi ćemo imati tri u zadnjem redu. No sve je uzaludno ako ne pronađemo ravnotežu.

Hoće li igrati Pazzini nakon što je izostanak u Palermu pokrenuo polemike?

Svak radi polemike, tko god ne igra. Ovdje imam puno velikih igrača i to je ključno. Ali ne mogu svi igrati odjednom, netko mora ostati vani. Na kraju ćete vidjeti da će se svi naigrati i nazabijati golova.

Jeste li očekivali tako težak tjedan? Ima li sada više želje za Ligom prvaka?

Već sam rekao da već sutra želimo odgovoriti. Nakon onakvog poraza uvijek dođe prilika za preokret kritika. Kako sam ja? Moram biti lucidan kako bih ispravio greške iz Palerma, bez obzira na manje-više pretjerane kritike.

Mogu li u Vašem Interu Milito i Pazzini zajedno?

Preferiram nogomet sa jednom centralnom špicom, a oni su dva strašna strijelca. Mislim da je dobro da ih imamo obojicu, a ne da je to problem. Naravno da će ponekad igrati i zajedno. Moramo imati na umu da ćemo igrati svako tri dana i zato je imati toliko kvalitetnih igrača prednost. Dodajem da obojica zabijaju u kontinuitetu, kao i Forlan koji je tek došao.

Jedanaestorka iz Palerma imala je visoki prosjek godina. Jeli to za Vas kočnica?

U nedjelju su svi završili utakmicu i s tog aspekta smo dobro. Ne postoje fizički problemi. Moram naglasiti da su se svi nesebično nudili za sastav bez obzira na putovanja s reprezentacijama. To također pomaže prebroditi poraz.

Fiorello vas je imitirao?

Da, pročitao sam, nisam gledao, ali znam da je Fiorello veliki interista.

Od jedan do 10 kolike su mogućnosti da vidimo Sneijdera od prve minute, te obranu sa četvoricom?

Obje su mogućnosti visoke, ali ne bih o brojevima kada se razgovara o taktici.

Jeste li pod dojmom pred debi u Ligi prvaka?

Važno je to za mene, to dokle sam stigao. Postoji mogućnost i želja da krenemo dobro, pripremajući utakmicu na najbolji mogući način.
2 thoughts on “Cambiasso i Gasperini: Brojke nisu odlučujuće

  1. J.Zanetti4

    tacno je da u Ligi Sampiona nema lakog protivnika.. ali ako ne razmontiramo Trabzonspor na domacem terenu, onda nemamo o cemu pricati

    mislim da treba Gasp cesto davati priliku sa klupe Obiju i Alvarezu, a u “laksim” domacim utakmicama mozda i da starteri budu

Odgovori