full screen background image

Gasperini: Previše griješimo

Nakon debija Intera u ovogodišnjem prvenstvu i poraza od Palerma izjave su dali Julio Cesar, Ricardo Alvarez, Esteban Cambiasso, Diego Milito i Gian Piero Gasperini…

Julio Cesar: Jako sam ljut na sebe. Igrao sam dobru utakmicu, a onda je došao gol Miccolija. Tražio sam ga, ali ga od živog zida nisam vidio i otišao sam previše ulijevo. Povrh svega sam na tu loptu išao krivom rukom. Kod posljednjeg gola bih loptu uhvatio da sam bio samo korak iza, ali nisam. Previše samokritike? Ja sam golman Intera i Brazila, kako ne bih bio samokritičan. Pješice kući? Ne, ovaj put smo predaleko. Ništa, tek je prva utakmica i sigurno će poslužiti za pouke.

Alvarez: Izgubili smo utakmicu koju nismo tako loše odigrali, ali momčad je pokazala da može još napredovati i biti dobra. Moj debi? Sretan sam što sam debitirao u jednom od najvećih prvenstava na svijetu i za jedan od najvećih klubova na svijetu. Naravno razočaran sam rezultatom. Moja pozicija? Mogu igrati bilo gdje i raditi ću sve kako bih služio momčadi.

Cambiasso: Ovaj poraz boli. Do majstorije Miccolija smo igrali jako dobro. Uvijek je loše izgubiti, ne samo zato jer je prvo kolo. Sigurno nije idealno prvenstvo započinjati u Palermu, ali poraz nije niti tako dramatičan. Nismo još imali dovoljno vremena zajedno trenirati i to je treneru predstavljalo problem. Sada ćemo svi zajedno raditi, a ovaj poraz će nas samo dodatno motivirati. Naravno da zasluge idu i Palermu koji je bio odličan. Negirani jedanaesterac? Trebali su ostati sa 10 igrača, Migliacciu su nedostajale samo rukavice, ali takve se stvari događaju.

Milito: Sigurno da napadača zadovoljava kada zabije, ali ja sam danas tužan zbog rezultata. Jasno je da svi želimo pobjeđivati i zato idemo dalje. Inter danas i jučer? Ne može se uspoređivati. Puno je toga novog, trener, sustav, a igrači su gotovo isti. Treba malo vremena. Najviše to utječe na Sneijdera, vidjeli ste da je igralo malo više na strani nego obično. Ali usporedbe su besmislene. Istina je pak da moramo raditi na obrani. Pritom ne mislim samo na igrače iz obrambene linije. Morattijevi komentari za Pazzinija? On uvijek može reći što želi i ja poštujem sve što reće. Pa radi se o Pazzu, strašnom napadaču. Imati će se vremena pokazati, jer očekuju nas brojne utakmice.

Gasperini: Puno me sitnica ljuti, ali najviše to što smo poveli nezasluženo, a kada smo bili bolji primili smo golove. Sve moramo analizirati, poneke detalje, previše dopuštenih kontra napada. Moramo pronaći način kako pružiti više potpore napadačima, jer imamo strašan ofanzivni red. Zamjene? Zarate je cijeli tjedan bio nervozan, a kad je ušao Sneijder bilo je sve puno bolje. Alvarez je ušao u povoljnom trenutku za nas, a trebalo je i svježine. Forlan? Pokazao je odmah o kakvoj se veličini radi. Obrana? Istina, puštali smo previše kontri, ali golove smo primili na pozicioniranu obranu. Ne radi se o obrani, već o detaljima, ali ipak me najviše ljuti što smo golove primali kada smo bili dominantni. Ova momčad ima veliki potencijal, ali da bi se ostvario potrebno je pronaći ravnotežu. Platili smo pad koncentracije, ali ovo je tek prva utakmica. Žao mi je poraza u utakmici koju smo trebali dobiti.
Odgovori