full screen background image

Stanković: Uvijek je teže braniti osvojeno

Dejan Stanković pred start u prvenstvu vjeruje u svoju momčad i trenera Gasperinija. Zarate i Forlan prava pojačanja, Snaeider može igrati na više mjesta u veznom redu. Momčad polako usvaja zahtjeve trenera. Inter otvara prvenstvo u nedjelju naveče na Siciliji…
Stanković se osijeća dobro nakon ozljede protiv Farana.

“Dobio sam udarac na početku, pred kraj poluvremena sam se osijećao loše, bolela me je glava. Na poluvremenu sam prebačen u bolnicu, odradio sam sve testove, nije bilo nikakvih posljedica. Vratio sam se na stadion, istuširao, sutradan sam se dobro osijećao, a u četvrtak trenirao bez problema”, kaže kapetan Srbije.

Ponosan je na trocifren broj nastupa u reprezentaciji.

“Naravno da sam ponosan, prije svega jer to pokazuje da sam niz godina uspijevao zadržati visoki nivo igre”, dodaje “capitano” Deki.

Prvenstvo počinje ovog vikenda.

“Milan je u prednosti jedino jer je osvojio titulu prošle godine, ali to ne znači puno. Uvijek je teže braniti osvojeno, znam iz iskustva. Mi smo uspijevali dobijati u nizu, ali smo bili dosta kvalitetniji i fantastično motivirani. Svaka sezona je nova priča”, kaže Stanković.

Inter ima novog trenera, nisu svi uvjereni u njegove kvalitete.

“Gasperini je donio novi sistem, potrebno je vrijeme, ali mi smo već napravili dosta novih koraka, polako stičemo automatizam, što je najvažnije. Bitno je da se svatko žrtvuje za rezultat”, smatra jedan od najiskusnijih igrača Intera.

Misli da su pojačanja odlična.

“Zarate nema šta kome dokazivati, on je klasa. Potrebno je samo da se uklopi, mi smo tu da mu pomognemo.Što se Forlana tiče, iza sebe ima mnogo velikih utakmica, i u kontinuitetu je pokazivao da je veliki igrač. Nije samo Mondial, ljetos je bila Copa America, on je ponovo bio sjajan. Neću ih sad porediti sa Semijem Eto’om, to su različite stvari”, kategoričan je Stanković.

Na kraju, što se dešava sa Sneijderom, u formaciji koju forsira Gasp nema mjesta za igrača koji djeluje odmah iza špiceva, Nizozemac će morati igrati dalje od gola.

“Wes je veliki igrač i može se prilagoditi svakoj formaciji. Svaki dan smo zajedno, odlično radi, veoma je motiviran, a odluka je na treneru”, završio je intervju za “Sky” kapetan Srbije.

Izvor: Sportske.net
3 thoughts on “Stanković: Uvijek je teže braniti osvojeno

Odgovori