full screen background image

Inter već dogodine spreman za Platinija

Michel Platini je prije dvije godine najavio da se bilo koji klub koji ima negativnu bilancu veću od 45 milijuna Eura od 2014. neće moći upisati u nacionalna i europska natjecanja. Kada se pozivao na negativne primjere poslovanja u nogometu tada je spomenuo Manchester United, Chelsea, još par njih i… Inter! (Moratti je tada odgovorio da Inter svoje dugove uredno podmiruje, ali to nije bitno za ovu priču.)

Predsjednik Intera Massimo Moratti možda je od svih najozbiljnije shvatio poruku i krenuo s novom politikom. Velika vijest danas je da bi se Inter već sljedeće sezone mogao upisati u sva natjecanja. Naime, gubitak koji će biti knjižen ove godine iznositi će svega 20-30 milijuna Eura.

Veliki je to, ogroman napredak u odnosu na 2006/07 kada je minus bio 206 milijuna. Dvije godine kasnije on je iznosio 154 milijuna crvenih brojki, a nakon prodaje Ibrahimovića i osvajanja svega lani je gubitak iznosio 69 milijuna.

Odlazak Eto’oa spas je za kasu ne zbog zarade od transfera koliko zbog činjenice da neće više primati astronomsku plaću. Moratti i Interovi odvjetnici nadalje planiraju srezati plaće Chivuu (trenutno 9 milijuna Eura brutto), Samuelu (7) i Cordobi (6), a nitko od novih igrača nema više od 4 milijuna Eura netto (Forlan) što je u usporedbi sa Eto’ovih 11 sitniš.

Žrtva našeg predsjednika iz tog se aspekta pokazala više nego ispravnom, a ostaje nam za vidjeti kako će se to odraziti na sportske rezultate kluba, te kojom linijom će ići ostali gubitaši (a svi veliki klubovi su u debelim minusima).
6 thoughts on “Inter već dogodine spreman za Platinija

  1. J.Zanetti4

    odlican finansijski posao je Moratti napravio ove sezone.. to je svima jasno! cini mi se da Inter nece imati nikakvih problema sa fair playom. Bravo za Morattija, ima veliku podrsku svih Interovih navijaca sirom sveta.. a cak je zacepio usta i klincima koji su naviknuti na igrice neprestano pljuvali po Morattiju i njegovoj transfer politici

  2. forzainter

    Sto se mene tice Kivua bi najbolje bilo prodati. Slazem se da smo ovog leta napravili dobar posao, sem prodaje Santona, to nikako ne mogu da prihvatim. Nadam se da ce ovaj finansijski fair play zaziveti, ali tesko!!!

Odgovori