full screen background image

Rezultat poklonjen, stižu kazne od FIGC-a

Nakon poraza Intera u prvoj polufinalnoj utakmici TIM Kupa Italije Javier Zanetti, Douglas Maicon, Ivan Cordoba i Jose Mourinho su rekli sljedeće:

Zanetti: “Tri su puta ušli u naš kazneni prostor i tri puta zabili. U drugom smo dijelu stvarali puno prilika, ali nismo uspjeli postići gol. Sampdoria je odigrala svoju utakmicu, nakon gola Cassana odlično su se postavili, s puno ritma i presinga.
Utakmica je bila nervozna? Ne, teren je bio sklizak, pa je logično da se kasni u startovima.”

Maicon: “Svi pogoci su postignuti zbog naše nepažnje, doslovno smo im poklonili ovaj razultat. Sada moramo misliti na uzvrat, ova utakmice je već prošlost. Već u subotu nas čeka novi težak okršaj, a ovaj put smo ružno izgubili. Čak i sa klupe se vidjelo da kontroliramo utakmicu. Pa i nakon Rivasove pogreške i pogotka Cassana smo dominirali i bili bolji. No nakon novih pogrešaka iz kojih su proizašli drugi i treći gol bi bilo teško bilo kome. Ponavljam, ovo je već prošlost, moramo se odmoriti za subotu kada nas čeka jako važna utakmica s Genoom.”

Cordoba: “Prvo poluvrijeme je za zaborav, dok u drugom nismo bili loši. Ne želim ništa oduzeti Sampdoriji, ali ovaj rezultat je došao zbog naših obrambenih pogrešaka. Stoga 3:0 ne odražava pravu situaciju na terenu. No završilo je tako. Imamo još uzvrat na Meazzi gdje ništa nije nemoguće i Sampdorija također zna da im neće biti lako. Sada ipak treba ovo zaboraviti i pripremiti se za subotnju utakmicu s Genoom.”

Mourinho: “Napravili smo puno pogrešaka i ako me pitate jesam li zabrinut reći ću vam da jesam. Zabrinut sam jer smo započeli utakmicu vrlo lagano, potpuno smo je kontrolirali, a onda smo primili presmiješan pogodak. Drugi smo primili iz prekida, a točno znamo što trebamo raditi u prekidima. Obrana je dala previše poklona, a nakon toga je teško reagirati. Ljudski je nemoguće uvijek stavljati iste igrače u tolikom broju utakmica. Sigurno da se bez najboljih gubi kvaliteta. No sada me valjda vi novinari više nećete pitati zašto uvijek igraju isti igrači.”
Nakon toga se osvrnuo na Nelsona Rivasa: “Jedan igrač koji igra manje od ostalih mora iskoristiti prilku kada je dobije, jer su to važne utakmice, možda ne toliko za momčad koliko za tog igrača. Rivas nije bio dobar, to znamo i on i ja i svi vi, ali nije u redu pričati samo o njemu. Bilo je 11 igrača na terenu, trener i ostali igrači na klupi: svi smo zajedno u svemu i jednako odgovorni za sve. Sada uzvrat postaje težak za nas, jer moramo ponovit Sampdorijin rezultat.” Svoj dio pažnje posvetio je Patricku Vieiri: “Jako sam zadovoljan Vieirom. Odigrao je 90 minuta bez problema. Žao mi je što je diskvalificiran za subotu, jer potrebne su mu minute da bi stigao do prave forme.” Za kraj je bio upitan o kaznama koje slijede zbog “pretjerivanja” na konferenciji za medije: “Za mene je pretjerivanje bilo samo ono što se događalo od kraja utakmice u nedjelju do moje konferencije. Moja kazna? Ako o tome moram govoriti s njima (sudom), ne bih smio s vama.”

Dakle stigla je vijest o kaznama od strane FIGC (Talijanska nogometna federacija) za sudionike polemika nakon utakmice Inter
– Roma. Još se ne zna točno koliko, ali diskvalificirani će biti Daniele De Rossi zbog teškog optuživanja suca nakon utakmice, Mario Balotelli zbog nesportskih gesti prema žuto-crvenim navijačima. Zbog tih istih navijača Roma će morati platiti 8.000,00 EUR zbog rasističkog vrijeđanja Marija Balotellija. Jose Mourinho će svoju kaznu dobiti zbog izjava na press konferenciji u utorak. Naime prema talijanskom državnom zakonu “zabranjeno je javno iznositi mišljenje o osobama, klubovima ili organizacijama registriranim pri Coniju, FIGC-u, UEFA-i ili FIFA-i.”

Preveo i uredio: nraguz
3 thoughts on “Rezultat poklonjen, stižu kazne od FIGC-a

Odgovori