full screen background image

Moratti: Za mene čisti jedanaesterac

U ponedjeljak popodne pred uredom svoje tvrtke Saras, Massimo Moratti odgovorio je na nekoliko pitanja novinarima koji su čekali njegove komentare nakon utakmice Intera i Rome.

Predsjedniče, od 1:3 do 3:3, što ste mislili u nedjelju?

Iskreno, vjerovao sam i na kraju smo uspjeli. Momčad je pokazala sjajan karakter u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme je bilo očajno, ali ponavljam, drugi dio je bio savršen što se karaktera i ponašanja pojedinih igrača tiče.

Nakon utakmice s Manchester Unitedom još jedno loše prvo poluvrijeme…

Istina je. Treba biti oprezan odmah od početka. Tako nas protivnik neće moći baš ovako iznenaditi i nadigrati u prvim minutama.

Kako objašanjavate činjenicu da se nakon svake utakmice Intera i Rome stvaraju polemike oko suđenja? U Rimu se priča isključivo o jedanaestercu na Balotelliju…

Bez obzira na simpatije koje gajim prema svim Rimljanima za mene je jedanaesterac bio čist i ne vidim odakle nekome tolika sigurnost da tvrdi suprotno. Zbog toga mislim da je bezpredmetno dalje diskutirati o tome, završimo s time što god netko mislio. Osim toga Balotelli je sjajno izveo najstrožu kaznu, zabio još jedan lijep gol, a još jednog prekrasnog je zabio Hernan Crespo. Dobro ako će se svaki put stvarati polemike, i to je dio nogometa.

Posljednji gol Rome također je trebalo poništiti?

Zbog prekršaja na Cambiassu? Ne prilazim činjenici isto kao što su oni prišli ovom drugom slučaju.

Kako ocjenjujete ponašanje Balotellija s obzirom da su mu zviždali svaki put kada je primio loptu?

To je njegov karakter. Igrao je dobru utakmicu. Prvih mu 45 minuta nije bilo lako, ali poslije je zauzeo pravu poziciju i pokazao da posjeduje kvalitetu da sam preokrene veliku utakmicu kao ovu protiv Rome.

Ne mislite li da su ga suigrači trebali opomenuti, a ne tapšati po ramenu kada je proslavljao pogodak vrijeđajući Romine navijače gestikuliranjem da ušute?

Mislim da je dovoljno što su ga iskritizirali u Romi i na svim televizijama.

Preveo i uredio: nraguz
3 thoughts on “Moratti: Za mene čisti jedanaesterac

  1. nraguz

    Ja bih se slozio, ali to samo njemu steti, jer kad dodje u Rim bit ce mu pakleno. A s druge strane nikad ne znas kakve neugodnosti mozes imat u privatnom zivotu. Eto, neka podje osobno u Rim i naleti na kakvog ludog ultrasa Rome…

    Druga stvar je sto igraci gotovo uvijek ove geste rade svojim navijacima koji ih uzmu na zub, a ne protivnickim. Zato je Mario kritiziran.

Odgovori