full screen background image

Pobjeda karaktera, Crespo vidno emotivan

Nakon fantastične utakmice na Giuseppe Meazzi izmedju Intera i Rome u derbiju 26. kola Serie A akteri nerazzurra pred mikrofonima su bili Hernan Crespo, Javier Zanetti, Dejan Stanković i Jose Mourinho.

Crespo: “U ovom pogotku ima svega pomalo: ljutnje, bijega, ponosa. Ovaj gol nije slučajnost, već plod mog rada kojim se održavam na životu. Moja momčad zna da uvijek može računati na mene i da ću uvijek dati maksimum. Ne znam zašto me se ne koristi češće, ali profesionalac sam i moram prihvatiti sve odluke. Ne preostaje mi drugo no naporno raditi i čekati svoju priliku. Ipak, u lipnju ću bez ikakve dvojbe promijeniti sredinu. To ne želim osobno, ali mislim da činjenice pričaju za sebe. Za mene ovdje mjesta nema.Što nam se dogodilo u prvom dijelu? Možda smo još bili u utakmici s Manchester Unitedom. No u drugom smo poluvremenu sjajno reagirali i uspjeli izvući pozitivan rezultat.” Vidno emotivan Crespo je zaključio: “Gol posvećujem svojim kćerkama koje su pred TV-om.”

Zanetti: “Prije svega presretan sam zbog Hernana. Znam koliko je patio i čekao ovaj trenutak. Zaslužio je ovo zbog svog svakodnevnog rada i besprijekornog profesionalizma.” Potom je kapetan analizirao utakmicu: “Počeli smo bolje od njih, ali od gola su nas potpuno nadigrali ostatak prvog dijela. U drugom smo odlično reagirali i na kraju smo oboje ipak mogli dobiti. Remi pravedan.” Na kraju je s malom nevjericom zaključio: “Zaista je nevjerovatno kako utakmice Intera i Rome već unatrag par desetljeća završavaju s gomilom pogodaka. Ovaj put je bod velik s obzirom kako je krenulo. Nakon gola su pronašli mirnoću i bilo im je lakše igrati. No mi smo ponovno pokazali karakter.”

Stanković: “Utakmica je bila uistinu čudna. Platili smo danak koncentracije na Ligu prvaka. To je jedini razlog pada u ovoj utkamici. No bez obzira na to u drugom poluvremenu na teren je istrčao veliki Inter. Što smo si rekli u poluvremenu? To da moramo pokazati da smo jaka grupa, pogledali smo se u oči i krenuli. Uspjeli smo se vratili, mogli smo i pobijediti, ali to ovaj put nismo imali pravo tražiti.” Na kraju se osvrnuo na verbalni sukob s kapetanom Rome De Rossijem: “Gotovo uvijek se nas dvoje na terenu porječkamo. Prava istina je da ga iznimno poštujem. U velikim utakmicama se dogadjaju ovakvi ispadi, ali to ostaje na terenu.” Upravo tada prošao je De Rossi, te su on i Stanković uz osmjehe razmjenili prijateljski zagrljaj.

Mourinho: “Ovaj osvojeni bod je velik. Gubiti 0:2 i 1:3 od vrhunske momčadi nije isto kao gubiti od neke momčadi loše kvalitete. Na 0:2 smo odlično reagirali. Njihov treći gol je stigao nakon prekršaja Baptiste nad Cambiassom. Da je Cambiasso bio bezobrazan sudac Rizzoli je mogao svirati, ali mi smo previše fair-play momčad. Na 1:3 je sve izgledalo izgubljeno. No pobijedio je karakter momčadi. Momčad nije bila u najboljem stanju, bez Ibrahimovića, samo pet dana nakon utakmice na koju su svi bili usmjereni. Roma je ovaj put bila utakmica od male važnosti što u normalnim uvjetima nije slučaj.” Potom je komentirao dvojicu strijelaca: “Mario igra bolje na krilu? Ne znam. Vi stalno tražite nekakve polemike oko njega. Ja sam super zadovoljan njime gdje god ga postavim. S druge strane sudbina je htjela da zabije Crespo. Da je igrao Ibra vjerojatno bi ušao Balotelli, a onda Crespo ne bi. Presretan sam zbog njega, stvarno je predivna osoba. Ugovor mu ističe na ljeto i ne znam kakva je njegova budućnost. Zasad neće potpisati novi ugovor, ali dok je tu uistinu je pravi radnik, uvijek je na raspolaganju. Ova utakmica bila je kao stvorena za njega. Mislio sam ubaciti i Mancinija, ali Crespo je bio pravi čovjek za ovu utakmicu. On je oličenje Interovog karaktera i zato sam posebno sretan zbog njegovog pogotka. Naravno, uz to što je nagradio sam sebe za rad.” Za kraj je Mourinho komentirao jedanaesterac: “Za mene je čist. Balotelli je pametno iskoristio situaciju izmedju par igrača. Ne znam jeli noga De Rossija zakačila Balotellija, ali alternative za Mariov prolaz u toj akciji više nije bilo i za mene je to onda penal. Isto tako ne smatram da je Inter izjednačio zbog tog detalja, izjednačili smo zbog pokazanog karaktera.”

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori