full screen background image

Naslov iz 2006. ostaje Interov

Nakon što je Juventus izašao pred Talijanski nogometni savez s dokazima da je Inter 2006. godine također radio nečasne radnje i da mu treba oduzeti naslov koji je prvotno oduzet Staroj Dami zbog afere Calciopoli, Talijanski nogometni savez na današnjem zasjedanju u Rimu odbio je zahtjev Bianconera.

Čini se da je neuspješno završena borba Juventusa u želji da oduzme naslov prvaka Italije iz 2006. godine Interu. Nakon što su obnovili ovaj slučaj i preko državnog odvjetnika Stefana Palazzija pokušali dokazati da je i Inter sudjelovao u namještanju utakmica te godine, Izvršno vijeće Talijanskog nogometnog saveza je današnjim glasovanjem potvrdilo da Juventusov zahtjev nema čvrsto pravno uporište.

Na sastanku u Rimu od ukupno 23 člana Izvršnog vijeća 20 članova je potvrdilo Interov naslov, jedan član je bio protiv, a dva suzdržana. Podsjećamo da je gigant iz Torina zbog Moggijevog podmićivanja sudaca bio izbačen iz Serie A te su mu oduzeti naslovi iz 2005. i 2006. godine. U spomenutoj aferi Calciopoli zbog mutnih radnji još su bodovno stradali i Fiorentina, Milan, Lazio i Reggina.

Prošlog tjedna predsjednik Juventusa Andrea Agnelli je naglasio kako će ići do kraja kako bi osvjetlao obraz Stare Dame, te će poduzeti sve pravne radnje ukoliko sportski sustav sve klubove ne bi tretirao jednako.

Pojedini talijanski mediji tvrde da Juventus neće stati na ovoj odluci Talijanskog nogometnog saveza te da će pravdu tražiti kod Talijanskog olimpijskog odbora.

Izvor: Sportnet.hr
3 thoughts on “Naslov iz 2006. ostaje Interov

Odgovori