full screen background image
Search
Wednesday 22 September 2021
  • :
  • :

Gasperini obećao napadačku igru

Novi trener milanskog Intera najavio je da u novoj sezoni želi ostvariti što bolji rezultat u Ligi prvaka, ali i da će momčad pod njegovim vodstvom biti više orijentirana prema napadu. Formacija koju će zagovarati bit će 3-4-3.

“Maštam o Ligi prvaka, iako je u ovom trenutku i Serie A veoma važna”, izjavio je Gian Piero Gasperini za službenu televizijsku postaju europskog prvaka iz 2010. godine. No, otkrio je i način na koji će pokušati u novoj sezoni osvojiti trofeje, ali i srca navijača.

“Pokušat ću prenijeti na momčad stil igre s kojim sam imao uspjeha u Genoi. To znači da ću inzistirati na čvrstoj obrani, ali i razigranom napadu”, riječi su Gasparinija kojima je pridodao i objašnjenje: “Moj nogomet je oduvijek bio vrlo napadački i želim svoje ideje donijeti i u Inter. One su mi uvijek donosile dobar rezultat.”

U novoj sezoni Inter će zaigrati u formaciji 3-4-3, ali i to će biti podložno promjenama. Evo kako je talijanski strateg to objasnio: “Igrat ćemo s trojicom u posljednjoj liniji kad naši protivnicu imaju dvojicu igrača u napadu. Ukoliko će nas napadati s trojicom onda ćemo postaviti četiri igrača u obranu. Osnovna ideja tog sustava je da svatko u momčadi može igrati na barem dvije pozicije.”

Izvor: Sportnet.hr
2 thoughts on “Gasperini obećao napadačku igru

Odgovori