full screen background image

Vratimo neosvojenu, Juve ima veću u Serie B

Bliži se dan, navodno, konačne odluke oko calciopolia koji je zakazan za 18.07. Nisam se nikada ustručavao iznjeti svoja mišljenja prije nekog dogadjaja pa tako i ovaj put imam potrebu napisati par riječi o tome. Ukoliko bi se dogodilo onako kako mislim da bi trebalo biti, bar neću ispasti general nakon bitke, ako bih taj dogadjaj komentirao nakon 18.7.

Mislim da sam davno čak i napisao jednu kolumnu oko toga, ali mi se ne da sad pregledavati a i poremetio bih svoju misao čitajući taj stari tekst. Inače sve svoje tekstove pišem u mahu. Padne mi ideja o nečemu, prihvatim se tastature i tap,tap… gotovo, bez ikakvih priprema, skica i sl.

Znam da će ovaj tekst mnogi naši navijači prihvatiti na nož ali moj stav je od početka takav i nikada ga neće ništa izmjeniti. Ne želim i ne mogu podilaziti nikome, kako kolegama navijačima, tako i klubu za koji navijam. Zbog tog stava se ne smatram i ne želim prihvatiti tuđe mišljenje da sam manje navijač od onih koji gledaju na cijelu stvar drukčije. Cijenim suprotna mišljenja ali se ne odričem svoga.

Dakle, za 8 dana ćemo znati imamo li 18 ili 17 scudetta. Mnoge najave medija i svih struktura u talijanskom nogometu nagovještavaju da će nam ta titula, dodijeljena za zelenim stolom, biti oduzeta. Ne bih sad ulazio u priču oko novih dokaza (ili starih koji su onda bili sakriveni) ali je moj stav da tu titulu nismo osvojili i da smo je onda trebali odbiti.

Gospodin Moratti se u ime kluba i u svoje osobno ime trebao zahvaliti na tom poklonu i reći da se na takav način ne ispravljaju silne nepravde koje su učinjene prema našem klubu u prošlosti. Da gospodo, svaka vam čast što se netko usudio i uspio dokazati da ta crno-bijela gamad terorizira cijeli nogomet u Italiji. Već i ptice na grani znaju za Juventusove privilegije i makinacije ali nije bilo snage i volje da se to riješi. Da se razumijemo i ne zavaramo, zaslijepljeni klupskim bojama, nitko nije posve čist ali je isto tako bilo vidljivo iz svemira da Moggi i njegov klub rade brutalno najprljavije.

Naš klub bi tada pokupio sve simpatije, a ovako je navukao gnjev i dobronamjernih: uzeli smo nešto što nam te godine nije pripalo a s druge strane ljubomora što smo ostali jedini klub koji nije ispao iz Serie A. Kod onih zločestih, prevashodno juventina, smo postali smrtni neprijatelj broj 1 i dali im silnu motivaciju da se svim mogućim i ne mogućim sredstvima urote protiv nas tražeći bilo što da nam napakoste i izjednače u svojim nečasnim radnjama. Godinama traje ta hajka i uspijeli su pokrenuti taj Calciopoli 2.

Što sad slijedi? Moratti i naš klub se grčevito bore sa optužbama i pokušavaju dokazati nevinost, što će biti veoma teško jer neki dokazi (razgovori sa sucima) koji su mnogim optuženim klubovima bili ključni dokaz terete i nas. Opet ne želi ulaziti u dublja objašnjenje oko toga jer bi ovaj tekst učinilo nekakvom novelom a ne kolumnom.

Bit ovog mog teksta je da ta titula treba biti vraćena. Kad smo već propustili priliku da 2006 to ne prihvatimo, imamo sad “priliku” otarsiti se tog balasta. Budimo pošteni i odgovorimo sami sebi: jesmo li mi te godine to osvojili zaostajući 15 bodova za vodećim kažnjenikom i čak 12 za Milanom? Koji je bio razlog da se nama ta titula pripiše? Jedino razumno objašnjenje je da bi Italija imala predstavnika u LP kao prvaka države. A ta kvarna UEFA je dozvolila kažnjenom klubu (Milan) da igra u LP i gle ironije – oni budu pobjednici te godine.

Ne volim administrative odluke koje se miješaju sa sportskim i stalno mi taj scudetto trn u oku: imamo 18 titula a jedna je za zelenim stolom, pa imamo 5 titula u nizu a jedna za zelenim stolom… 17+1, 4+1… muti mi to vodu stalno. Podsjeća me to na (oni stariji se toga sigurno sjećaju) kad je Šajber u Jugo-ligi imao nekakvu čistku, pa se nije znalo a bojim se niti danas se ne zna tko je te godine prvak Jugoslavije: Vardar ili Partizan. Makedonci su igrali LP (ispali u prvom kolu od Ivićevog Porta), onda su se silne tužbe vukle nakon toga i jedni i drugi svojataju tu titulu.

Nema nikakve dileme da je Juvenrus ZASLUŽENO kažnjen i kapa do poda za odluku da se te dvije titule oduzmu i da im se NIKADA ne vrate. Samo smatram da i ta od 2006 ne treba biti nikome dodijeljena, kao ni predhodna. Kao najveću kaznu i sramotu za sve učinjeno su doživjeli bacanjem u Serie B. To im nitko neće moći vratiti, tu čast igranja u drugoligašima i tu titulu koju su osvojili. Ovo je neprocijenjivo i nitko mi ne može platiti ovo zadovoljstvo i satisfakciju za sve grijehe koje su činili:

antijuve1

I da konačno zaključim: Nakon svega što se događa sa Calciopoliem 2, nek nam oduzmu tu titulu i nek nam to bude jedina “kazna” (zbog zastare dogadjanja niti ne mogu nam sada oduzimati bodove ili nešto drugo) a da se konačno taj slučaj stavi ad acta. Moggijevci su dolijali: oduzete su im 2 titule, igrali su Serie B, on sam je dobio doživotni izgon iz nogometa a okusio je i zatvorski život. Mi bi smo bili kažnjeni oduzimanjem onoga što niti nismo osvojili i što se našeg kluba tiče, ako ćemo biti relni, više nego dobar epilog. Opomena za ubuduće svima da paze što rade.
6 thoughts on “Vratimo neosvojenu, Juve ima veću u Serie B

 1. in2terista1

  tekst fantastičan,apsolutno se slažen sa svim napisanim ja osobno onu titulu nikad nisan smatra titulom i za mene je to “papirnata” titula,opet s druge strane razumin i morattia koji je ka abramovič sada ulaga silne milijarde u momčad a ova crno bila stoka(bez uvrede prema životinjama koja spada u stoku) ga je sputavala godinama,a šta se tiče usporedbi koje veći navijač intera,milsin da je to idiotski da oprostite na izrazu,jebeš naivjača koji naivja za klub (ne samo za Inter nego opčenito) da bi dokaza da je veći navijač od drugoga,ako neko miri svoju ljubav u broju dresova,majica,suvenira ili broju posjeta na utakmice tog kluba onda je to stv jadno,bolje bi bilo da i ne navija

 2. mkovac67

  I ja poštujem tuđe mišljenje ali svoje ne mijenjam. Meni osobno najdraža titula u kojoj su naplaćene sve one prljavštine sa sucima, dopingom, igranjem u drugoj ligi i ljubomori juventina što je dodijeljena nama
  FORZA INTER

 3. marda_pu

  gle slazem se sa cijelim tekstom, ali jedno mi se ne svidja napisao si u jednom trenutku da se treba maknut te titule ’06 a u jednom trenutku da bolje da nam oduzmu pa ako nam oduzmu onda ce tek italija bit protiv intera jer tek onda znaju da je i inter nemjestao a ako oni odbiju titulu iz ’06 onda bi inter mogao dobiti kakvu takvu naklonost italije ali za odbacivanje titule sad je pre kasno sta se mene tice…
  FORZA INTER!!!

 4. fanatico

  Prekasno je da je sami odbacimo. Ako nam oduzmu onda se nadam da će nas ostaviti na miru i prestati čačkati više. Bit će onda javno da smo i mi krivi a tim oduzimanjem ćemo biti kažnjeni i da to završi već jednom za sva vremena.

Odgovori