full screen background image

Jurić: Gaspu će dobro doći moji savjeti

Još uvijek senzacionalno zvuči vijest kako je Ivan Jurić, bivši igrač hrvatske nogometne reprezentacije, postao član stručnoga stožera Intera iz Milana.

Veliko priznanje dobio je 36-godišnji Splićanin kada ga je nazvao novi trener “nerazzura” Gian Piero Gasperini i ponudio mu mjesto pomoćnoga trenera. Iznenađen pozivom, Jurić nije previše dvojio…

– Moram priznati kako je ovo stiglo posve neočekivano, iako se sa Gasperinijem znam već mnogo godina i poznajem sve njegove metode rada, čak sam zadnju godinu igranja u Genoi kao kapetan momčadi bio njegova produljena ruka. Učio sam od njega, mnogo toga i naučio, pa vjerujem kako je to razlog što me pozvao u Inter.

Igrajući za Crotone, Ivan je 2003. godine upoznao Gasperinija koji je preuzeo klub, a kada je Gian Piero 2006. prešao u Genou za sobom je povukao i našega nogometaša. Pod njegovim vodstvom Jurić je bio sve do lani kada je odlučio prekinuti igračku karijeru i posvetiti se trenerskoj.

Prvi posao Splićanin je dobio na klupi mlade momčadi Genoe koja se natječe u Primaveri, talijanskom prvenstvu igrača do dvadeset godina starosti. Već druga sezona za Ivana je veliki iskorak, biti dio stručnoga stožera svjetskoga klupskoga prvaka, san je svakoga mladoga trenera. Kakva je bila reakcija njegova bivšega kluba?

– Negativna. Predsjednik je bio ljut i nezadovoljan. S njima sam imao potpisan ugovor na dvije godine i nikako me nisu željeli pustiti. Bilo je tu mnogo borbe, morao je reagirati i predsjednik Intera, na kraju su popustili i sada selim u Milano.

Primarni zadatak bit će mu praćenje treninga, na utakmici je postrani, nije u prvom planu, za to je zadužen Giuseppe Baresi. Međutim, njegovo poznanstvo s pojedinim “nerazzurima” kojima je bio i suigrač u bivšem klubu, daje mu prednost u poslu.

– Momčad Intera je jaka, spadaju u sam vrh europskog nogometa, vjerujem kako će ih Gasperini koji preferira sistem 3-4-3 posložiti na najbolji mogući način. On točno zna što želi i njegov način rada se razlikuje od onoga što je provodio bivši trener Leonardo. Ja ću Gasperiniju maksimalno pomoći, dosta igrača poznajem, igrao sam s Thiagom, Militom, Ranocchiom, pa znam kako će mu moji savjeti dobro doći.

Početkom idućega tjedna Ivan ima još položiti završne ispite na talijanskoj nogometnoj akademiji i od srijede službeno kreće s Interom na pripreme za novu sezonu u kojoj ponovno napadaju domaću titulu koju im je lani oteo gradski rival Milan.

Izvor: Slobodna Dalmacija
Odgovori