full screen background image

Odbačen zahtjev Juventusa, Interu ostaje scudetto

Sportski sud Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) odbacio je u petak zahtjev Juventusa da se Interu oduzme naslov prvaka za sezonu 2005/06 koji mu je dodijeljen za zelenim stolom…

Juventusu su, podsjetimo, oduzeti naslovi prvaka koje je osvojio 2005. i 2006. godine nakon što je dokazano da je torinski klub sudjelovao u namještanju utakmica. “Stara dama” je pritom izbačena u Seriju B, a naslov je za 2006. godinu dodijeljen Interu.

No, zbog pojavljivanja navodnih dokaza da su i “nerazzurri” imali svoje prste u namještaljkama Juventus je tražio da mu se vrati naslov ili da se 2005/06 vodi kao sezona bez prvaka. FIGC se, međutim, s time nije složio. Juventusov zahtjev je odbačen uz obrazloženje da tijekom istrage nije pronađen dovoljan broj dokaza da bi se okrivio Inter.

Izvor: nogometni-magazin
6 thoughts on “Odbačen zahtjev Juventusa, Interu ostaje scudetto

  1. haris

    e ovo sam zelio da cujem ovo je sve kvarilo..sada lagano da se vidi oko igraca..samo polako ljudi ne treba psovati prije nego se vide rezultati..valjda nasa uprava zna sta radi. pazza inter amala

  2. nraguz

    Krivo!!! Danas je samo arhiviran slucaj zalbe protiv Intera i njegovih aktera, sto znaci da se pokojnom Facchettiju, Morattiju, Zampariniju, Spallettiju, Meaniju i svima prozvanima u zalbi Juventusa ne moze i nece suditi. Sva papirologija sa Suda je predana FIGC-u i sada je na njima da konacno odluce o Scudettu, a u ponedjeljak ce kopije dobiti Juventus i Inter.
    To jest dobar nagovjestaj, ali o Scudettu 2006. konacna odluka ce biti izrecena tek 18.7. na sljedecoj sjednici FIGC-a.

Odgovori