full screen background image

Stanković: Gasperini je inteligentan trener

Bit će to dobra suradnja…Stanković biranim riječima govori o Gasperiniju

Kapetan reprezentacije Srbije i legenda Intera Dejan Stanković kaže da je imao mnogo uspijeha u duelima protiv timova koje je predvodio novi strateg kluba iz Milana Gian Piero Gasperini, ali tvrdi da je čuo sve najbolje o svom novom šefu!

U razgovoru za Press iskusni vezni nogometaš otkriva da je Gasperini sjedeo na klupi Genoe i na meču koji je obilježio njegov antologijski gol sa centra igrališta.

Puna podrška

Stanković se trenutno odmara na Sardiniji, ali poručuje da se telefonom čuo sa čelnicima Intera koji su na sva usta nahvalili Gasperinija uz konstataciju da zna prići igraču.

– Prve reakcije su vrlo pozitivne! Istina, prethodnih sezona smo dobro prolazili u mečevima protiv Genoe koju je predvodio Gasperini. Nama je Sampdoria uvijek bila nezgodniji tim iz Đenove. Gasperini je kao trener Đenovljana bio akter i one čuvene utakmice koju smo dobili 5:0, a ja postigao gol sa centra igrališta. I ranije smo ih pobjeđivali, ali to ne mora ništa značiti. Novi trener je dobio podršku svih u klubu, također i javnosti – objašnjava.

Novi trener Intera na Apeninskom poluotoku poznat je i po nadimku Gasperson, pošto ga je poslije nekoliko vezanih pobjeda predsjednik Genove Enrico Prezziosi uporedio sa sir Alexom Fergusonom. Kepitan Srbije se nasmijao kada je čuo taj podatak, apostrofirajući da je čuo kako Gasperini zna prići igraču na pravi način.

– Nisam imao prilike da se čujem sa igračima koje je trenirao Gasperini. Znate kako, sada su svi na odmorima, ali ljudi iz Intera su mi rekli da Gasperini ima sjajne motivacijske sposobnosti, da zna da prići igraču i iz njega izvuče maksimum. Proveo je četiri godine u Genoi, što nije malo, taj podatak nešto govori. Kažu da je vrlo obrazovan i inteligentan i da je Inter napravio pravi potez. Dobro je što sa takvim razmišljanjima ulazimo u sezonu, ali nešto konkretnije ne mogu reći dok ne počnemo surađivati.

Borba za minutažu

Tokom petogodišnjeg staža u Milanu, ispunjenog osvajanjem mnogobrojnih trofeja, Dejan Stanković je promijenio šestoricu trenera i kod svakog je morao „iskrvariti” kako bi obezbijedio veliku minutažu. On poručuje da se ne boji nove promijene na klupi „nerazzurra”.

– Sve ovisi od mene! Ako sam nešto naučio u Italiji za ovih 12 godina, to je da se borim za svoje mjesto. Promijenio sam velike trenere u Laziju i Interu, a ako se dobro sjećam, samo mi je Milorad Kosanović prilikom dolaska u Crvenu Zvezdu rekao da ne brinem za status. Doslovce mi je poručio: „Labude, ti se ne sekiraj, tvoj kruh je pečen.” Čak i ako ne počnem sezonu kod Gasperinija, znam da ću dočekati šansu pošto je sezona duga – ističe Stanković.

Osobna karta

Ime i prezime: Gian Piero Gasperini
Datum i mesto rođenja: 26. januar 1958. godine, Gruljasko
Nacionalnost:italijanska
Igračka karijera: Juventus (1976-1977, 0 utakmica – 0 golova), Reggina (1977-1978, 16 utakmica – 0 golova), Palermo (1978-1983, 128 utakmica – 11 golova), Cavese (1983-1984, 32 utakmice – 2 gola), Pistoese (1984-1985, 34 utakmice – 4 gola), Pescara (1985-1990, 160 utakmica – 21 gol), Salernitana (1990-1991, 35 utakmica – 1 gol), Vis Pezaro (1991-1993, 61 utakmica – 3 gola)
Trenerska karijera: Juventus Primavera (1994-2003), Crotone (2003-2006), Genoa (2006-2010), Inter (2011-?)

Izvor: Press
Odgovori