full screen background image

Moratti napušta nogomet, ako Juventusu vrate titulu?

“Scudetto” iz 2006. na talonu. Odluka se očekuje u narednih 48 sati, Moratti kaže da vjeruje u pravdu i da ne vidi potrebu za revizijom “calciopolia”.
Gazda Intera smatra da njegov klub nema nikakve veze sa onim što se dešava ovih dana u Italiji.

“Vjerujem u pravdu, mi smo čisti u calciopoliju”, izjavio je Moratti koji reviziju čitavog procesa vidi kao izvrtanje i banaliziranje cijelog procesa.

Novi dokazi koji su sakrivani 2006. su u čitavu stvar upleli Inter, a teško optužuju pokojnog predsednika Facchettija, ali i samog Morattija, da su činili istu stvar zbog koje je razapet Luciano Moggi.

U svijetlu novih dokaza i transkripata razgovora, Juve je prije godinu dana tražio da mu se vrati titula iz 2006. godine (ona iz 2005. je također oduzeta, ali nije dobila novog vlasnika).

Proces teče u Napulju, ali on nema direktnu vezu sa Juventusovim zahtijevom federaciji.

Procijena je da će odluka o “calciopoliju” na sudu biti donijeta u rujnu, tužilaštvo je tražilo izuzeće sudije Terese Kasorije optužujući je da je popustljiva prema Moggiju.

Što se same odluke federacije tiče, cure razne informacije, tvrdi se da će titula sigurno biti oduzeta Interu, ali da bi najvjerojatnije mogla da ostane bez vlasnika, kao i ona iz 2005.

Inače, od jutros razni mediji špekuliraju da bi ovakva odluka samo ubrzala namjeru Morattija da se povuče i upravljanje prepusti najstarijem sinu Angelomariju. Sigurno je da bi takva odluka značila promijenu kursa kluba, jer sam Massimo Moratti ne važi za čovjeka koji želi da upravljati iz sjene, već će zaista sve odluke prepustiti sinu.

Izvor: Sportske.net
Odgovori