full screen background image

Triangl turnir u Rijeci navijača Juventusa, Intera i Milana

Drugu godinu zaredom Udruga navijača Juventusa iz Rijeke, Juventusov fan club “Fratelli Varglien”, organizira malonogometni turnir “Memorijal Roberto Labinac” u znak sjećanja na prerano preminulog osnivača njihove Udruge. Turnir, naravski ima i “treće poluvrijeme”, a uklopljen je u obilježavanje Dana zaštitnika grada Rijeke, Svetog Vida.
Haklerski turnir koji je danas odigran na Kantridi u dvorani SRC-a “3 maj” je drugi put za redom sportsko zajedništvo i far-play koji su demonstrirali momčadi hrvatskih navijačkih klubova Inter, Juventusa i Milana. Na parketu ali i prije i poslije, bez obzira kuca li srce za Nerazzure, Crno-crvene ili Staru damu, u điru su prijateljstvo, 100% pozitivna vibra, zajedničko guštanje u sportu i feštanje. U Italiji se ne podnose, u Rijeci surađuju. U Italiji se vrijeđaju i jedni druge dočekuju po odmorištima na autoputevima, u Rijeci barem jednom godišnje zajedno feštaju.
Kako veli predsjednica Juventusova Fan Cluba, Roberta Dechmann:
– Memorijal Roberto Labinac pokrenut je u sjećanje na našeg pokojnog prijatelja, ali i za promicanje sportskog duha navijanja između tifosa različitih klubova, isticanja vrijednosti kao što su far-play, uvažavanje različitosti i tolerancije te spriječavanje nasilja na sportskim terenima.
Među ostalima, pokroviteljstva Memorijala prihvatili su Grad Rijeka, Konzulat Republike Italije u Rijeci i talijanska Ambasada u Republici Hrvatskoj. Događaj koji je, sa koje god strane promatrali, maksimalno pozitivan i hvale vrijedan. Ovo je tek drugo izdanje, ali sjajna ideja pustila je korijen i postat će ono što zaslužuje biti – divna dugotrajna tradicija.

Daniel Vukušić

Rezultati pravi talijanski, otvaranje nas i Juventusa 1-1, gol presidente Bulić.
Pa odmah mi i Milan 0-0, sa puno boljom igrom ali bunker nas ubija.
Potom Juve – Milan 1-1 , Juve boljom gol razlikom uzima trofej…
Mi sa Milanom penale za drugo mijesto i naravno paljba fedelista je bila pre jaka , trofej je tu…

poslije ide treće poluvrijeme, i tu ide ubijanje od klope i cuge, pa na kraju torta i šampanjac….

BillyRI

ri-triangl-20111 ri-triangl-2011a ri-triangl-2011b
One thought on “Triangl turnir u Rijeci navijača Juventusa, Intera i Milana

Odgovori