full screen background image

Naši igrači znaju što znači biti Interista

Nakon osvajanja sedmog Kupa Italije u svojoj povijesti izjave za medije dali su Samuel Eto’o, Javier Zanetti, Marco Materazzi, Diego Milito, Andrea Ranocchia, Giampaolo Pazzini, Leonardo, Marco Branca i Massimo Moratti…

Eto’o: Moj rekord? U nogometu je bitno pobjeđivati. Moj rekord također, ali bez naslova ne bi bio ni blizu tako sladak. Pozdrav navijačima Palerma? Nogomet je lijep sport i ja sam htio zahvaliti svim navijačima na stadionu, čak i Sicilijancima, jer puno su prešli da bi bili tu. Budućnost? Predsjednik je rekao, da li ostajem? Naravno.

Zanetti: Ogromna sreća zbog navijača koji su zaslužili da završimo sezonu na ovakav način. Ja sam zaljubljen u Inter, to je moja obitelj i ovakva se slavlja ne zaboravljaju. Mnoštvo utakmica u crno-plavom se ne zaboravljaju i nikada nismo umorni od naslova, to smo dokazali trećim ovosezonskim trofejem. Superkup s Milanom? Znamo da smo jaki, kao i oni, nadmetat ćemo se.

Materazzi: Želio sam trofej ujedinjenja Italije, jer sam Talijan više od drugih. Pobijedili smo, sretni smo, dodali smo još entuzijazma, to je to.

Milito: Presretan sam, zaslužili smo završiti sezonu s naslovom. Zadovoljan sam golom, ali svi smo bili pravi i zaslužili pobjedu. Moja sezona? Otišla je kako jest, počela je lošom pripremom i sa dva superkupa, dvije važne utakmice prerano. Dva puta sam se ozbiljno ozljeđivao i nisam se uspjevao oporaviti. Lani je bilo bolje, ali ja sam svejedno sretan, idem dalje, zahvaljujem svojoj obitelji koja je uvijek uz mene. Odlazak? Nikada na to nisam ni pomislio, svi znaju da mi je ovdje dobro. Sada želim jednu veliku sezonu povratka na vrh s Interom: ja ostajem!

Ranocchia: Znali smo da je Palermo jak naprijed. Dobro smo se zatvorili i patili zajedno. Kod golova smo znali sjajno potegnuti kontre. Leonardo? Sjajan i strpljiv, s njime se zabavljamo, ali zna i te kako podviknuti kada treba.

Pazzini: Uživam, ovo sam čekao i sad sam sretan. Izgubio sam jedno finale, nismo dobro gađali jedanaesterce. Sada smo pak zabili golove, razlika je očita. Pojačanja? Ako želiš biti kompetitivan moraš imat jak kolektiv, a Inter ga već ima. Kada bi Inter svake godine osvajao po tri trofeja ja bih odmah potpisao.

Leonardo: Nevjerovatan osjećaj u godini velikih promjena kako za mene tako i za Inter. Završiti sezonu sa dva trofeja (Kup Italije i Kup 150. godišnjice ujedinjenja Italije) je fantastično. Naši navijači su bili fenomenalni.

Branca: Jako smo sretni zbog trofeja posebno nakon teške sezone koja je tražila žrtvu od siječnja nadalje. Na kraj smo stigli preumorni, ali nas je izvukao karakter. Zanetti, Milito i Materazzi emotivni u svojim izjavama? Naši igrači žive emocije na maksimumu, jer to je dio nas. Publika nam prenosi strast i mi ih slijedimo, predsjednika kao prvog. Sretni smo i što možemo računati na ljudske vrijednosti naših igrača, ne samo nogometne: uspjeli smo im prenjeti našu filozofiju, naš način života, ono što znači biti interista i što nas razlikuje od svih ostalih.

Moratti: Sve čestitke Palermu, predivna momčad koja je igrala sjajno. Mini tripleta? Ma vraga, ne zaboravite da je jedan od naslova onaj svjetskog prvaka. Svake godine bih potpisao ovakvu tripletu.
Odgovori