full screen background image

Castellazzi: U nedjelju ćete vidjeti veliki Inter

Nakon posljednjeg odlaska s terena u Seriji A ove sezone Interovi akteri pred mikrofonima su bili Walter Samuel, Giampaolo Pazzini, Javier Zanetti, Luca Castellazzi, Yuto Nagatomo i Leonardo…

Samuel: Bilo je prekrasno, emotivno vidjeti ljude koji su cijelo vrijeme bili uz mene, moja obitelj, predsjednik koji je o meni pričao u superlativima, Leonardo koji mi je pružio šansu. Nadam se da ću uvijek moći pomoći momčadi, čak i u Rimu. Zadovoljan sam ovim momcima i ponosan što igram s njima. Bilo mi je teško, ali sada sam sretan.

Pazzini: Jako sam sretan zbog pobjede, dva pogotka i prvih mjeseci ovdje. Ovdje su veliki igrači i ponosan sam što sam u Interu, sretan. Imao sam veliku želju dokazati da sam spreman za veliku momčad i mislim da sam uspio: sada moram tako nastaviti. A sljedeća sezona počinje s još većim entuzijazmom. Najdraži od 11 crno-plavih golova? 2:2 Palermu. Finale kupa? Ja sam jedno igrao i izgubio na jedanaesterce, a sada želim drugačiji kraj.

Zanetti: Željeli smo završiti proslavom i mislim da smo uspjeli odigravši odlično. Ovo nam je baš trebalo pred Olimpico. Poraz Palerma? Mislim da to neće utjecati na sljedeću nedjelju, jer obje će momčadi dati sve od sebe. Nagatomo? Jako se dobro slažem s njim na terenu, toliko se dobro otvara za centar šut. Lijevo ili desno nije bitno. Uklopio se sjajno na terenu, ali i van njega je postao ključni faktor ove momčadi. Željeli smo baš ovo kako bismo došli do super važne utakmice u nedjelju u kojoj sezonu želimo završiti podizanjem trofeja.

Castellazzi: Zadovoljan sam utakmicom i svojom predstavom, kao i cijelom sezonom. Dobro smo završili prvenstvo i sada nas čeka kup do kojeg nam je jako stalo. Bio bi to treći trofej koji bi onda otvorio mogućnost još jednog na početku sljedeće sezone. U nedjelju ćete vidjeti veliki Inter.

Nagatomo: Sretan sam ponajviše zbog momčadi. Isto tako i zbog svog drugog gola na Meazzi i “zagrljaja” svih navijača koji me dirnuo. Moja sezona? Rekao bih 6, jer još moram puno napredovati i toga sam svjestan. Lijevo ili desno? Nije bitno, gdje god želi Leonardo. Za njega i za ovu momčad sam spreman na sve. Završili smo drugi, jasno da sam htio biti prvak, ali imamo još finale kupa. Kako sam zabio? Opalio sam i lopta je ušla. (smijeh)

Leonardo: Dvanaest pobjeda kod kuće u nizu znače puno, zbog bodova, zbog kontinuiteta i onoga što je momčad pokazala. To mi je draže od rekorda. Danas nije bilo lako igrati, ritam je bio slab, ali momčad je pokazala da zna kontrolirati i takve utakmice. Puno stvari je bilo pozitivno, Inter je još uvijek u naletu. Sezona je pozitivna iako nam ostaje još jedna utakmica. Ono što smo napravili od 6. siječnja je prekrasno, ostaje gorčina zbog prokleta četiri dana, ali sada mislimo samo o pobjedi u kupu. Ona bi ostavila imidž svjetskog pobjednika. Palermo? Bili su sjajni u početku sezone, kasnije imali uspona i padova, ali imaju velike kolektivne i individualne kvalitete. Pojačanja? Ona su uvijek aktualna, moramo pratiti što se događa, ali ova momčad ima potrebu za samo malo promjene kako bi bila u potpunosti kompetitivna na svim frontovima. Baza je tu i daje duh ovoj momčadi i stoga taj dio ne smijemo dirati. Samuel? Još jedan dokaz da je sve iza njega.
One thought on “Castellazzi: U nedjelju ćete vidjeti veliki Inter

Odgovori