full screen background image

Mourinho: Moramo zaboraviti Ligu prvaka i misliti samo na Milan

Današnju konferenciju za novinare naš “Posebni” je počeo na poseban način. Naime došao je na konferenciju sa prijedlogom za novinare:
“Ako se slažete, reći ću vam momčad koja će igrati sutra, sistem. Ma sve ću vam reći, možemo završiti sa konferencijom za 3 minute i svi odemo doma i uštedimo si vrijeme. Samo ako su pitanja o igračima koji će sutra igrati, uredu?”
Pa je nastavio monolog:
“Već sam odlučio tko će igrati sutra, ne zanima me Milan niti hoće li Kaka igrati ili ne. Imam samo par dvojbi koga ću stavit na klupu, to objašnjava zašto je toliko igrača pozvano.”
Novinari i nisu baš bili oduševljeni prijedlogom, pa se konferencija nastavila. Novinari su nastavili sa pitanjima, ionako je uglavnom bilo sve o derbiju.
“Trebamo odlično odigrati u fazi obrane, ovo je vrsta meča u kojoj trebate obratiti pozornost do najsitnijih detalja. Trebamo iskoristiti svaku priliku, jer derbiji su utakmice u kojima baš i nema puno prilika.” izjavio je Mourinho.
Na pitanje koja je razlika između ovog derbija i njegovog prvog, odgovorio je: “Sada do kraja prvenstva imamo još 15 utakmica, tada je bilo nekih 34. Sada su stvari malo jasnije , u poziciji smo kada možemo malo i kalkulirati.” Manchester dolazi na Meazzu za 10-ak dana, no Inter ide utakmicu po utakmicu.”Protiv Milana možemo odigrati dobro samo ako mislimo na njih. Moramo zaboraviti ostale utakmice i Ligu prvaka, moramo misliti samo na Milan. Mislim da je to teško, no moguće.”
Završio je Mourinho. Poslije je Mourinho imao sastanak sa nekim inozemnim novinarima koji su ga uglavnom ispitivali o Engleskoj, o usporedbama Engleske i Italije, o Chelseau, o derbijima….Od toga smo izvukli najbitnije:
Vodlili ste mnoge derbije, u Portugalu, Engleskoj, evo sada i u Italiji. Kako uspoređujete Milanski derbi sa ostalima?
“Derbi je derbi. Vodio sam mnogo njih, zabavno je. To je najlakši vikend za trenera, ne treba inspirirati igrače. Morate samo dići adrenalin, nakon toga sve je povijest. Trebam voditi ovu utakmicu pametno, svojim mozgom, a ne srcem. 8 bodova smo ispred, moramo biti pametni. No mogu si zamisliti da je za svakog navijača to više od 3 boda.”
U Engleskoj je veliki interes za derbi, zbog vas i Beckhama. Što je Beckham donio Milanu? Poboljšanje?
“Da, poboljšanje, Sve predrasude koje su ljudi imali o njemu nisu bile poštene. Znao sam da je profesionalac i da je ambiciozan. Nisam imao sumnje u njega. Donio je Milanu dodatnu kvalitetu. Nadam se da će ostati, za dobrobit lige.”
Dodajmo još da Mourinho nije izgubio 109 domaćih susreta za redom. Nadamo se da će se niz nastaviti i sutra. Želimo sretan put navijačima koji su krenuli ili će tek krenuti iz Hrvatske. Sretan put I vratite nam se sa 3 boda! FORZA INTER, FORZA RAGAZZI!!!!

Preveo i uredio: anteadriano
Odgovori