full screen background image

Paolillo: Bojkotirat ćemo prijelazni rok

Talijanski klub nezadovoljan raspodijelom novca od televizijskih prava i prijeti da će u narednom prijelaznom roku bojkotirati manje klubove u Italiji.
U Italiji se vodi žestoka borba oko raspodijele novca od televizijskih prava.

Naime, prihodi od televizijskih prava u Seriji A će se u buduće ravnomijerno dijeliti između svih klubova što nikako ne odgovara velikoj petorki – Interu, Milanu, Juventusu, Romi i Napoliju, koji će biti nadglasani od strane preostalih klubova lige.

Generalni direktor Intera, Ernesto Paolillo, zaprijetio je manjim klubovima.

“Ako oni uzmu naše pare, mi nećemo kupovati njihove igrače!”

“Ova podijela novčanih sredstava će se prenijeti u bitku oko prijelaznog roka, jer veliki klubove možda odluče prodavati igrače među sobom.”

“To se može otvoreno priznati. Transfer igrača se ugovara i obavlja između klubova koji gaje dobre odnose.”

“Ako sa jedne strane imate 15 klubova koji uzimaju naš novac, onda ova petorka neće kupovati njihove igrače jer bi im to samo povećavalo budžet.”

“Ovde više nije ni stvar u tom novcu nego o načinu na koji se određuje tko ima jaču bazu gledalaca i navijača. Na primjer, kada Igraju Inter – Chievo, vi imate milijun gledatelja i prihodi od te utakmice se ravnomijerno dijele na oba kluba ne uzimajući u obzir točan broj gledatelja i navijača koji će meč gledati zbog samo jednog tima.” rekao je Paolillo.

Izvor: Sportske.net
Odgovori