full screen background image

35 – i put Zanetti igra “della Madonninu” !

Argentinski vezni nogometaš Javier Zanetti u nedjelju će odigrati 35. gradski derbi protiv Milana u dresu svog Intera. Il capitano je već odavno postao legenda kluba i sada samo ruši rekorde. Fenomen od igrača i dugovječnosti bez nekih ozbiljnijih ozljeda u karijeri. Jednostavno igra, igra…i to kako.U svojoj 36-oj godini je još uvijek nezamjenjiv kako u Interu tako i u reprezentaciji Argentine.

Najdugovječniji stranac u Interovoj povijesti, kapetan Zanetti, poznaje milanski derbi u dušu. Odigrao ih je 32 u talijanskom nogometnom prvenstvu i dva u Ligi prvaka, a nedjeljni će mu biti 35. – točno koliko je prošlog ljeta napunio godina.

– To nam je ključna utakmica, koju očekujemo s velikim spokojem. Svladamo li Milan, napravit ćemo važan skok prema naslovu – rekao je inače šutljivi Zanetti, koji je član Intera postao 1995.

– Ne obraćam pažnju na broj odigranih derbija, nisam ni znao koji mi je ovo po redu, ali kad god se približava osjećam posebno ozračje. Nadamo se da ćemo ga dočekati u velikoj formi i pobijediti, što bi moglo odlučiti prvenstvo.

Inter ima osam bodova više od Milana i pobjedom u derbiju bi otvorio nepremostivi jaz prema crveno-crnima. No, u prvom dijelu sezone također je u derbi ušao kao favorit, a slavio je Milan pogotkom Ronaldinha.
One thought on “35 – i put Zanetti igra “della Madonninu” !

Odgovori