full screen background image

Leonardo: Kruna teške sezone

Nakon remija Intera i Rome u uzvratnoj utakmici TIM Kupa koji je crno-plavima omogućio finalni dvoboj s Palermom govorili su Javier Zanetti, Houssine Kharja, Yuto Nagatomo i Leonardo…

Zanetti: Bila je ovo jako emotivna večer. Zahvaljujem se svojoj supruzi i djeci koji su danas bili na tribinama. Utakmica je bila važna u svakom slučaju i zato možemo slaviti u potpunosti. Teška utakmica, kao i sve protiv Rome, momčadi koja ima igrače koji mogu riješiti utakmicu u bilo kojem trenutku. Ipak, znali smo jako dobro kontrolirati igru. Burdisso? To je normalno, ali odmah nakon utakmice je sve u redu. Gattuso? Ništa me ne iznenađuje. Interova sezona? Apsolutno pozitivna. Počeli smo trofejem u Superkupu, osvojili Svjetsko prvenstvo i bilo bi predivno završiti slavljem u Kupu. Mislim da smo zasluženo u finalu s Palermom. Utakmica s Romom bila je teška i lijepa u isto vrijeme. Nismo znali završiti priču na vrijeme, a za očekivati je bilo da će oni pokušavati sve do kraja. Dobro smo odoljeli. Loše utakmice? Bilo ih je, ali da bi se dostigao ovaj jubilej morate imati kontinuitet.

Kharja: Pokušavam se što bolje snaći u ulozi polušpice i biti od koristi momčadi kao večeras. Poštovanje koje imam prema Leonardu je ogromno i zahvaljujem mu se što mi vjeruje i pomaže mi jako puno.

Nagatomo: Bio sam spreman, znao sam da večeras moramo odigrati defanzivnije, ali trenirali smo na tome. U finalu sam želio Milan, nadao se osveti. No tu je Palermo i moramo se usredotočiti na njih. To je moje prvo finale u Italiji i osvojiti trofej u prvoj godini bilo bi fantastično. Tako bih sasvim neočekivano mogao završiti sezonu. Zanetti? Imam poseban odnos s njim, ujedno mi je i cimer. Daje mi neprocjenjive savjete i iznimno je važan za cijelu momčad.

Leonardo: Bila je to patnja, psihološki teška utakmica za obje momčadi. Jako nizak ritam, obje momčadi su čekale. Prvo poluvrijeme bez uzbuđenja, ali kasnije smo podigli ritam, zabili, primili gol, ali uvijek znali kontrolirati utakmicu. Bio je i jedanaesterac. Za jedno polufinale je normalno da strepiš u zadnjim minutama. Sretni smo što smo izborili finale s Palermom, zaslužili smo to zbog velikog truda. Gattuso? Žao mi je što sam u centru polemika. Ja sam u svom izlaganju postavio dva pitanja: Gattuso ništa nije odgovorio, a Milanovu sam reakciju pročitao i bolje da šutim. Ne zaslužuje komentar, svak ima svoj stil. Eto’o? Strašan igrač, univerzalan i ne samo danas. Igra sjajnu sezonu sa 35 golova. Jako se trudio, ali i ostatak momčadi isto: rezultat je to mjeseci požrtvovnosti, ovo finale je kruna teške, ali ipak pozitivne sezone. Moratti je prije utakmice definitivno potvrdio moj ostanak? S njime imam sjajan odnos. Zajedno smo donjeli ovu odluku i ja nikada nisam dvojio, čak i kada je bilo najteže naš odnos je bio još snažniji i jasniji. Naravno, odnos trenera i predsjednika uvijek je plod rezultata, ali ja s njim uvijek želim imati odnos kakav smo si kreirali.
Odgovori