full screen background image

Moratti: Milan mora isprati sramotu

Trener Intera Leonardo danas nije održao press konferenciju, umjesto toga iznio je službenu reakciju na provokacije Genara Gattusa, a koju smo prenjeli na našoj stranici. Zato je predsjednik Massimo Moratti prilikom otvorenja prvog Inter Campusa u Italiji, u Milanu odgovorio na neka pitanja…

Ono što s Inter Campusom radimo po svijetu sada ćemo i u Milanu. Ta ideja je rođena prije nekoliko godina, a zahvaljujući fra Colmegnu realizirana je danas.

Gattusove provokacije?

Sigurno nisu bile ugodne, ali najviše je to pogodilo Leonarda. Jako mu je zasmetalo i mislim da je to normalno. Ja neću ništa komentirati, jer bi to bilo suvišno, samo djelo je dovoljno. To ne predstavlja Milan, već pojedinca iako je klub napravio neke korake kako bi umanjio sramotu. Nikakve drame od toga ne treba raditi, te se stvari događaju kada te ponese slavlje. Milan odavno nije slavio i zato je bilo tako žestoko. Pretjerivanja su dio prevelikog zanosa, a postoje stvari koje treba cijeniti, kao Inter Campus danas i one koje ne treba cijeniti, odnosno zaboraviti ili pokušati zaboraviti. Ja sam svakako uz Leonarda. Ima potpuno pravo odgovoriti, jer je upućeno njemu, a ja osobno se ne bih htio miješati.

Kup?

Nemamo želju susresti se s Milanom, nama je najvažnije proći sutra. Postao je važan cilj, jer bi nam to bio jedini trofej ove sezone. Igrači ga jako žele, sve momčadi su igrale 100%, ostale su jake momčadi u završnici. S Kupom smo počeli ciklus? Donio nam je sreću, dao samopouzdanje, ali ponavljam, još nismo ni polufinale prošli.

1000. profesionalna utakmica Javiera Zanettija?

 Svima prvo pada na pamet kako mu je frizura uvijek ista (smijeh), a čak i kada je umoran nosi svoj dignitet, želju i ponos profesionalca i igrač kao on nije nikada postojao. Što će mi ostati najviše u sjećanju? Vjerujem trenutak kada je bio najsretniji ikada, mislim da je to bilo u Madridu u finalu Lige prvaka. On je igrač koji svoju radost ne iskazuje pretjerano, uvijek se drži kapetanski pa zato kada ga vidiš onakvog ostaje za sva vremena. Vjerujem da je u tom trenutku ponovno bio dječak kojeg sam kupio prije 16 godina.
Odgovori