full screen background image

Branca: Na ljeto dovodimo dva vrhunska igrača

U ponedjeljak je završio zimski prijelazni rok, ali za sportskog direktora Intera Marca Brancu nema odmora. On se vecšć mora pripremati za ljeto. Branca je za talijanski Sky govorio o Quaresmi kao protuusuluzi za Drogbu, Balotelliju, Adrianu…

Jeli Quaresma posuđen Chelseaju kako biste na ljeto lakše dobili Drogbu?

Ne, jednostavno je postojala snažna želja Chelseaja da ga dovede u svoje redove. Smatram da je to bio sjajan tehnićki i taktićki izbor. Ne postoji alternativni kraj, on je otišao u Chelsea kako bi dobio više prilike i vratio se k nama kao bolji igrać. Nakon toga ćemo odlućiti što ćemo za sljedeću sezonu.

Drogba?

Ne postoje ciljevi za nas. Mi u ovom trenutku ne razmišljamo o pojedinim igračima. Znamo da na ljeto moramo dovesti dva prava pojačanja, vrhunske igrače, ali ciljano, ne samo zbog toga što je određeni igrač slobodan. Ove smo godine tako doveli trojicu.

Vieiru polako nagrizaju godine, hoćete li tražiti njegovu zamjenu?

Za Vieiru zamjena ne postoji. Klub želi potražiti unutar organizacije igrača koji će moći igrati u budućnosti. Ponekad je najbolje pojačanje kada ne dovedeš nikoga, već priliku daš onome tko je već tu.

Balotellija ste htjeli zadržati pošto poto, mislite li da ste ispravno postupili?

Mi smo uvjereni da jesmo. Proživio je period u kojem su ga mnogi selili u razne nove sredine. Mi smo svjesni njegovog talenta, ali isto tako mora se sam potruditi, biti dostupan. Mi smo napravili sve odlično. Uspjeli smo ga smiriti. Ponekad smo bili grubi prema njemu, ali uvjek s afektom, za njegovo dobro koje će indirektno biti i dobro za klub.

Pronašli ste Santona, jeli sada Maxwell na tržistu?

Ni govora. Prezadovoljni smo Maxwellom i to što novi igrač igra odlično ne znači da moramo ograničiti nekog drugog. Maxwell je sjajan igrač i ponaša se vrlo profesionalno. Kada klub prepozna nekog takvog onda ga želi zadržati do kraja.

Adriano?

Strah se krije iza svakog treninga. Nakon praznika radi uistinu dobro, ali tako je bilo i na ljetnim pripremama. Ja ti mogu prićati na najbolji mogući način, ali ako ti ne želiš neke stvari one se neće ni dogoditi. Adriano zasad pokazuje da želi te stvari, jer ih je već jednom imao. Nedavno je bio najbolji napadač na svijetu. Još je u dobrim godinama i zajedno možemo proslaviti još puno toga. Mi očekujemo da nastavi raditi kao sada, da nastavi željeti te stvari i onda neće bit problema oko novog ugovora. Želja koju pokaže sebi, a samim time i nama je presudna.

Preveo i uredio: nraguz
6 thoughts on “Branca: Na ljeto dovodimo dva vrhunska igrača

  1. carmelo

    ne treba nam napadac(drogba previse je star)treba nam ofanzivni vezni kao sto je diego i centar odbrane kao szo je terry u chelsiju a ferdinand u man.utd…kad dovedemo takve igrace ili slicne tek onda cemo harati evropom..treba dati otkaz cruzu crespu materaciju..i treba vise talenata dovesti ili proizvesti kao sto je santon i baloteli..ja se nadam da se slazete sa mnom…xD

Odgovori