full screen background image

NK Zagreb potpisao ugovor o suradnji sa Interom!

Pred stotinjak uzvanika u Zagrebu je potpisan ugovor o suradnji NK Zagreb i milanskog Intera, aktualnog prvaka.

Nešto manje od godinu dana trajalo je, kako stoji na Zagrebovoj službenoj stranici, “odmjeravanje dodirnih točaka i mogućnosti obje zainteresirane”, a nakon što je pao dogovor, danas je u kampu Pjesnika upriličeno potpisivanje ugovora. Generalni direktor Nerazzurra Ernesto Paolillo i direktor Zagreba Vincenzo Cavalierre, stavili su potpis na ugovor koji se inače odnosi na suradnju u radu nogometnih škola.

U klubu iz Kranjčevićeve s ponosom ističu kako su u velikom Interu prepoznali primjerenu Zagrebovu infrastrukturu, organizaciju i dobru volju kao presudne faktore pri uspostavljanju mosta uzajamne suradnje. Prve rezultate, piše u priopćenju, treba očekivati već u lipnju, kada će u Zagrebelo doći nekoliko trenera iz Interove škole nogometa dok će istovremeno Zagrebovi treneri mlađih kategorija krenuti put Milana na dodatno usavršavanje.

“Želimo što više približiti talijansku i hrvatsku taktiku, drago mi je što smo postali prva strana momčad koja je na ovim prostorima našla partnera za naša opredjeljenja”, rekao je voditelj Interove škole nogometa Roberto Samaden, a zadovoljstvo je istaknuo i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić:

“Obveza Grada je čuvati Zagrebov kamp, ti krasni tereni od jutra do mraka moraju biti zaposjednuti s mladima, što bi trebalo predstavljati dodatni korak da Zagreb krene prema gornjem dijelu ljestvice.”

Izvor: Index.hr
Odgovori