full screen background image

Leonardo: Nikada nisam tražio da odem

Uoči utakmice 36. kola Serie A između Intera i Fiorentine trener nerazzurra Leonardo je rekao sljedeće…

Sve je jednako važno, prvenstvo i kup, utakmica s Fiorentinom kao ona s Romom. Radi se samo o znanju kontroliranja svake utakmice pojedinačno. Mi imamo svoje ciljeve, a niti jedan od njih još nije ostvaren. Srećom imali smo dva cijela tjedna za kavalitetne treninge pa nam više nisu problem dvije utakmice u tri dana.

Ozljede? Mi sutra nećemo imati Sneijdera, ali zato je Samuel trenirao s ekipom cijeli tjedan i procjenjujemo ga dan za danom. Što se tiče Fiorentine oni su zbog ozljede Mutua u posljednje vrijeme igrali sasvim drugačije. Sutra se on vraća pa ne znamo na koji će se način predstaviti Fiorentina.

Pojačanja za sljedeću sezonu? Ne razmišljamo o tome, kao što sam rekao imamo još neostvarenih ciljeva ove sezone. Momčad je kompetitivna. Možete vi pričati što želite, ali Inter je drugi u prvenstvu, bio je među osam momčadi Europe, bori se za kup. Gledajući sve svjetske momčadi Inter je među onima koji su u posljednjih šest godina osvojili najviše.

Milito ili Pazzini? Milito je Milito, kako da igrač koji je imao tri istegnuća u jednoj sezoni da više? Njegovo stanje je normalna stvar. A što se tiče Pazzinija ne sviđa mi se kada pričate kako jedan igrač donosi preokret. Njegovi golovi su plod momčadi iako su golovi lijepi i postignuti u teškim situacijama.

Zanetti bi protiv Rome trebao upisati 1000. profesionalnu utakmicu? Brojevi govore sami za sebe, samo je devet igrača u povijesti to doživilo i tu se mora znati da se radi o zaista posebnim osobama.

Roma – Milan? Ostaje žal što ih nismo uspjeli nadmašiti, ali u prvenstvu pobjeđuje uvijek najbolji. Borili smo se, ali u ključan period ušli s velikim problemima i unatoč tome išli uvijek naprijed. Bila je ovo sezona velike borbe, ali situacija u kojoj smo sada je realna slika cijele sezone.

Budućnost? Ja oko svoje budućnosti nemam dvojbi. Želim ostati ovdje i niti u jednom trenutku nisam tražio da odem. Ono na što bi se trebalo osvrnuti je činjenica da bilo koji trener koji je radio u Italiji, a sada je vani, bio on Talijan ili ne više ne želi natrag u Italiju. Razlog? Ne znam, ali tim bi se trebalo ozbiljno pozabaviti.
3 thoughts on “Leonardo: Nikada nisam tražio da odem

Odgovori