full screen background image

J.Cesar: Žao mi je, onakve udarce obično branim; Mourinho: Zašto nismo od početka igrali kao na kraju?

Nakon razočaravajućeg remija protiv Torina u 22. kolu Serie A pred mikrofone su izašli Jose Mourinho, Julio Cesar, Esteban Cambiasso i Ivan Cordoba.

Mourinho: “Bod osvojen danas? Vidjet ćemo koliko vrijedi na kraju prvenstva. Jučer smo bili na šest bodova prednosti od drugoplasiranog, danas imamo sedam bodova više. Remi kod kuće me nikad ne može zadovoljiti. Prihvaćam ga jer smo stvorili puno prilika, a Torino se sjajno borio i branio sa puno duha, ali i nešto sreće. Početak utakmice je bio slab. Da smo na početku igrali kao na kraju rezultat bi bio sasvim drugačiji. Nakon lošeg ritma smo primili gol, ali smo uspjeli odlično reagirati. Možda smo zaslužili nešto više od boda koji je velika premija Torinu.” Trener je potom komentirao igru Quaresme: “Što mu još nedostaje? Ne znam, jer o ovoj njegovoj utakmici nemam riječi. Mislio sam da momčadi treba malo više dubine, ali on je odigrao jako lošu utakmicu. Sada mora imati mentalnu snagu za prebroditi kritike koje će sigurno doći. Prvi put kad je igrao na San Siru igrao je odlično protiv Catanije. Zabio je i gol. Svi smo pomislili kako počinje jedna lijepa avantura. Danas znamo koliko je publika na Meazzi zahtjevna i mi profesionalci moramo imati psihološku snagu za reagirati. Ricardo mora prebroditi strah od igranja.” Potom je trener nastavio komentirati osvojeni bod: “Meni i igračima ostaje žal za pobjedom, a tako je bilo i protiv Cagliarija. Tek smo sinoć gledajući Cagliari u Torinu shvatili koliko je taj bod bio vrijedan. Možemo se pitati samo jedno: zašto danas od početka nismo igrali kao na kraju?” O Ibrahimovićevim partnerima u napadu: “Povratkom Adriana pronašli smo pravi balans u napadu igrajući fantastično. Pomislili smo kako je to idealan tandem, ali onda je Adriano dobio kaznu i drugi su se našli na raspolaganju, spremni. Radili su svi odlično i dali su svoj doprinos.” Na kraju se osvrnuo na listu za Ligu prvaka: “Mogu samo reći kako će Mario Balotelli biti na B listi. Dodat ćemo Waltera Samuela, a neće nažalost biti mjesta za Hernana Crespa iako je u prvenstvu fenomenalan. Lista još nije konačna i promjene se mogu dogoditi u posljednjem trenutku.”

J.Cesar: “Ljut sam zbog primljenog gola jer to je bila vrsta udarca koje inače branim. Nisam vidio Bianchija jer je bio pokriven pa sam gledao na drugu stativu čekajući da se netko od njih ubaci na šut. Kada sam shvatio da tamo nema nikoga lopta mi je već letjela preko glave. Tada nisam imao reflekse i snagu da loptu skrenem u korner. Žao mi je… Bila je ovo vrlo važna utakmica jer smo mogli stvorit najveću razliku u prvenstvu do sada. Upravo u takvim utakmicama vratar mora biti odlučujuća karika, a ja to nisam bio. Trebali smo dobiti, a uzeli smo samo bod. Ništa, treba gledati na Lecce, napokon imamo cijeli tjedan za pripremu utakmice.”

Cambiasso: “U nogometu se događa da sve momčadi koje dođu u Milano igraju utakmice života. To je u nogometnim pravilima. Kada se govori o velikim momčadima onda je tako. Torino je danas bio odličan, a mi nismo bili na visini naših mogućnosti. Unatoč tome imali smo puno nesreće. Sljedeće tri utakmice igramo bez utakmice srijedom, dakle imamo cijeli tjedan. Ovaj sada je najvažniji, jer već sljedeći u srijedu igraju reprezentacije. Sreća da i Milan ima puno reprezentativaca pa nitko neće biti oštećen u derbiju.”

Cordoba: “Bila je to jedna od onih utakmica kada lopta neće nikako u gol. Sereni je branio čudesno i samo zahvaljujući njemu nismo osvojili sva tri boda. Julio Cesar mi je rekao da uopće nije vidio njihov gol, ali bez obzira na to imali smo šanse za 2:1. Napadali smo puno, riskirajući u obrani, ali Sereni je imao svoj dan. Nadalje, teren je bio jako sklizak pa nismo mogli dobro kretati i zaustavljati se. Ja sam imao prilku za gol, ali nisam je iskoristio. Nadam se da ću sljedeći put imati više sreće. Inter mora misliti samo na sebe i gledati u budućnost, a drugi se moraju brinuti o nama, jer razlika je unatoč samo bodu još veća.”

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori