full screen background image

Inter pod istragom?

Današnji Il Giornale donosi vijest o izvještaju istražne policije o Interovom naslovu prvaka 2007/08. Prema njima postoji sumnja da je Inter bio umješan u namještanje utakmica u svrhu kladionica, odnosno namjerno remizirao i gubio utakmice pred kraj prvenstva kako bi borba za naslov prvaka bila što neizvjesnija. Elio Civardi, specijalni policijski agent je svojedobno rekao: “Čini se da je u određenom trenutku prvenstva Inter namjerno usporio i dopustio Romi da zakomplicira borbu za naslov.” Istraga je potom pokrenuta u sklopu izvještaja u kojem su se prisluškivali razgovori Roberta Mancinija i pojedinih igrača Intera sa stanovitim Domenicom Bresciom, a ticali su se preprodaje i nabave droge.
Iz policijske uprave Milana demantirali su da postoji bilo kakva istraga u vezi Intera, a izvršni direktor Intera Ernesto Paolillo nazvao je članak Il Giornalea “glupošću” na koju se “možemo samo nasmijati,” dok je predsjednik Moratti vijest okarakterizirao kao podvalu. Međutim, odmah su reagirali iz Giornalea rekavši kako istraga definitivno postoji, te da oni samo rade svoj posao i vijest prenose javnosti.
Sudionici ovog namještanja utakmica su navodno Roberto Mancini i pojedini igrači Intera od kojih se imenom i prezimenom spominje samo Marco Materazzi. Činjenice koje su navedene su nekorištenje Zlatana Ibrahimovića nakon oporavka od ozljede, isključivanje Balotellija iz sastava u ključnim utakmicama, te pucanje i promašaj jedanaesterca Materazzija protiv Siene. Naime, tada je Materazzi maknuo Cruza koji je trebao pucati s 11m i sam izveo udarac. Nadalje, kladionice su nakon što je Inter imao 10 bodova prednosti ukinule klađenje na prvaka, a po Rominom povratku u igru ponovno aktualizirale taj tip u kojem je Roma pred sam kraj prvenstva čak bila favorit.

Preveo i uredio:
nraguz
9 thoughts on “Inter pod istragom?

  1. fanatico

    Ajme koje nebuloze. Silom pokušavaju da nam nešto imputiraju ali ovo prelazi granice zdravog razuma. Namjerno puštati i riskirati do zadnje utakmice prvenstvo radi zanimljivosi i kladionica je mogao smisliti samo bolesni um. zbilja nije potreban komentar ali ne možeš niti preći preko takvih gadosti.

  2. Javier33

    Ali ako postoji bilo kakva snimka telefonskog razgovora, onda nam se crno piše, jer i samo jedan razgovor bi ovaj put mogao biti koban. Do sada su nas kazne zaobilazile a to mnogima smeta i mislim da ćemo kad- tad i mi nadrapati

  3. fanatico

    ja isto mislim da ćemo jednom nadrljati jer sad svima smetamo a dodatno smo zaboli trn u oko neprijateljima kad smo prihvatili onu titulu tako da smo stalno na nišanu. Ovo je živi primjer kako se ide na sve moguće načine i ne biraju se sredstva. Ćorava koka isto nekad nabode zrno.

Odgovori