full screen background image

Baresi: Spremni smo za napade izvana

Uoči sutrašnje utakmice 21. kola Serie A između Catanije i Intera na stadionu “Massimino” s početkom u 20:30 umjesto susprendiranog trenera Intera Jose Mourinha konferenciju za novinare održao je Giuseppe Baresi.

Koliko se promjenila momčad u odnosu na prethodne utakmice?

U odnosu na Atalantu ponovno smo pronašli želju za pobjedama.

Na početku sezone obično su igrale tri špice, sada dvije. Tko će sutra igrati uz Ibrahimovića?

Odavno igramo sa dvije špice što nam je donjelo rezultate i tako namjeravamo nastaviti. Dvije špice nam donose više balansa u momčadi.

Santon je bio odličan u svoje prve dvije utakmice. Hoće li igrati ili ćete ga čuvati od uzavrelog gostovanja na Siciliji?

Santon je iznimno kvalitetan igrač i to je dokazao. Nije lako igrati prve utakmice pred 50.000 gledatelja. Sada moramo vidjeti jeli Davide spreman igrati toliko uzastopnih utakmica, jer nije igrao dugo vremena. Što se tiče ambijenta, on nas ne zamara. Na terenu je jedanaest protiv jedanaest igrača što je isto kao na San Siru.

Hoće li Burdisso i Cordoba biti stoperski par?

Ovaj put ćemo o svemu odlučiti u posljednji trenutak.

Jeste li prije 10 godina mogli zamisliti da ćete se na trenerskim klupama naći sa Walterom Zengom?

Prije nego sam mogao zamisliti bilo kojeg suparnika, nisam mogao zamisliti sebe na ovoj klupi niti prije šest mjeseci. O Walteru nisam imao dvojbi, pratio sam njegov put i svugdje je dobro odradio, pa tako i u Cataniji. Njegova momčad je vrlo živahna i postiže sjajne rezultate. Veselim se našem susretu na suparničkim klupama najvišeg ranga.

Kakvo je vaše stajalište o Adrianovoj suspenziji?

Mislim da je kazna pretjerana, jer Adriano je bio između dva igrača gdje se događaju razne sitne stvari. Ovaj put je Adriano imao zatvorenu šaku pa je to izgledalo kao udarac u trbuh. No svejedno mislim da udarac nije bio toliko težak da igrač koji se tijekom susreta ponašao sasvim normalno dobije tri utakmice suspenzije.

Adriano je ipak na listi?

Inter je još jučer poslao hitnu žalbu, pa se nadamo do zadnjega da će kazna biti ukinuta i da će Adriano biti dostupan za utakmicu s Catanijom.

Na listi pak ponovno nema Balotellija, ponovno iz tehničkih razloga?

Iz kluba su mi rekli da vam kažem kako Balotellija nema zbog disciplinskih razloga. No isto tako naglašavamo kako nije na transfer listi niti će na njoj biti. On je igrač Intera i tu sigurno ostaje. Nema ni Obinne i Dacourta iz tehničkih razloga, dok su Bolzoni, Materazzi, Chivu, Samuel i Vieira ozljeđeni.

Prošlog se tjedna puno pisalo o trzavicama unutar Intera?

Mi znamo da naši neprijatelji dolaze izvana, a ne iz Intera. Samo čekaju naš pad, ali mi smo spremni na to.

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori