full screen background image

Nacionalna godišnja konvencija Inter Clubova

Prošlog vikenda u milanskom hotelu Melia održana je nacionalna konvencija predstavnika službenih Inter Clubova registriranih u Centro Coordinamento Inter Club. Na konferenciji se razgovaralo o sezoni u tijeku, te o planovima za proširenje djelatnosti Inter Clubova za sljedeću. Također, razmjenila su se iskustva odnosa Inter Clubova s klubom, sa svojim članovima, te međusobni odnosi individualnih Inter Clubova. Pažnja koju Football Club Internazionale Milano posvećuje svojim navijačima dokazana je još jednom nazočnošću brojnih djelatnika predvođeni predsjednikom Massimom Morattijem. Predsjednik je naglasio važnost potpore navijača i zahvalio se svim članovima Inter Clubova diljem svijeta. Rekao je kako je bitno da su navijači uz momčad pogotovo u trenucima kada vanjski čimbenici rade sve ne bi li destabilizirali klub. Direktor CCIC Fausto Sala potom je prikazao statistiku Inter Clubova pokazavši daljnji porast broja klubova i članova diljem svijeta. Tako danas postoji 854 registrirana Inter Cluba sa točno 100114 članova, od čega 87356 odraslih i 12758 djece.
Ernesto Paolillo također je bio nazočan konferenciji rekavši kako su Inter Clubovi uveliko pridonjeli sjajnoj proslavi stogodišnjice Intera i na tome se svima zahvalio.
Nadalje, naglašen je uspješan program “Wivi l’Inter” koji se odvija prilikom svakog gostovanja Intera u lokalnim Inter Clubovima. Kroz ovaj program direktinm kontaktom članova Inter Cluba s igračima Intera još se produbljuje veza i smisao postojanja istih. Prestavljen je i program “Tessera del Tifoso” (navijacke kartice) kojom se kontrolira i puno lakše omogućuje ulaz na stadione bez dodatnog pregleda policijskih i ostalih vlasti. Kartica omogućuje automatsku identifikaciju osobe koja dolazi na stadion. Primjerice, u posljednje vrijeme puno klubova uvodi ovakav program pod različitim imenom, a kod tzv. rizičnih gostovanja samo korisnici ove kartice mogu putovati i dobiti ulaznicu za gostujući sektor.
U nedjelju ujutro kada se razgovaralo o poboljšanju uvjeta za navijače kako bi lakše dolazili do karata za utakmice navratio je i Jose Mourinho na putu za trening uoči Sampodrije pozdravivši sve nazočne. Tog je dana spomenuto kako CCIC prodaje najviše karata nakon slobodne prodaje preko Narodne banke Milana (Banco Popolare di Milano). Raditi će se na povećanju broja ulaznica za Inter Clubove prilikom velikih utakmica, a isto tako će se tražiti i kvalitetnija rješenja za osiguravanje istih.

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori