full screen background image

Zanetti: Bit ćemo jedno sve do kraja , Maicon: Ponosan sam što nosim ovaj dres

Nakon povratka na pobjednički kolosjek protiv Sampdorije u 20.kolu Serie A govorili su Julio Cesar, Maicon, Javier Zanetti i Jose Mourinho.

Julio Cesar izabran je za igrača utakmice od Sky Sporta: “Teško je onomu tko igra na mojoj poziciji imati lagan dan. Nisam imao puno posla u prvom poluvremenu, ali vratar mora biti pravi kada dođe trenutak za to. Ovo su vrlo važna tri boda za potpuni povrat samopouzdanja. Bili smo prvi, a ostali su igrali prije nas i dostigli nas, pa je normalno da smo bili pod pritiskom. No sve ćemo riješiti u međusobnim ogledima. Što će nam reći Mourinho? Mislim da će nas pohvaliti, poglavito zbog pristupa utakmici.”

Maicon: “Presretan sam, dokazali smo da smo momčad. Izašli smo na teren kao jedan. Trud koji svakodnevno ulažemo je prekrasan, čini me ponosnim što nosim ovaj dres. Znali smo i prije utakmice da će ona biti teška, pa su ova tri boda od iznimne važnosti za ostanak na vrhu ljestvice.”

Javier Zanetti: “Utakmica nije bila lagana, dapače, bila je vrlo borbena. Kada utakmica postane fizički obračun onda moraš izvući neke druge trikove iz rukava. Tako je i bilo ovaj put. Niti u jednom trenutku nismo bili pod pritiskom ili u poteškoćama. Trebalo je puno trke, puno smo se potrošili. No bitno je naglasiti kako je ovo uistinu bila muška utakmica s puno grubosti, ali ni u jednom našem potezu nema zle namjere.” Na upit od događajima u svlačionici kapetan je rekao: “Od početka smo ujedinjeni, dobro smo i odlično radimo. Nemamo baš nikakvih problema i bit ćemo jedno sve do kraja.”

Jose Mourinho: “Utakmica je bila vrlo teška, ali zasluženo smo pobjedili u stilu koji mi se jako svidio. Imali smo neke neiskorištene prilike i suca kojeg ne želim komentirati, jer bih onda morao komentirati i događaje na drugim terenima.” Potom je nastavio o svom izbacivanju: “Izbačen sam jer sam rekao sucu da se boji. Bilo je previše žutih kartona, poslije je produžio utakmicu za šest minuta samo zato jer je Sampdoria bila blizu izjednačenja. Ja drugi motiv za toliku nadoknadu ne vidim. Da je Sampdoria izjednačila ranije ne bi bilo toliko nadoknade. Celi je očito bio pod pritiskom. Nakon svega što se dogodilo u subotu i nedjelju Inter je posljednji igrao. Inter, koji je zbog zaleda od 10 centimetara protiv Rome bio kritiziran od svakoga. Ajmo sada vidjeti što se događalo na drugim terenima u ovom kolu. Ne volim o tome pričati, ali mi se čini da je sudac bio pod nečijim pritiskom. Ja sam izbačen u trenutku kada je Stanković napravio jedan čisti start. Ako je to za crveni karton, onda u redu… Bio je to prvi sudac koji me izbacio u Italiji, pa ga nikad neću zaboraviti. Kako se zove (smijeh)?” Ipak, završio je riječima o igri svoje momčadi: “Danas su svi bili uzorni. Imali su pravi pristup, borili su se i dali odgovor na sve glasine koje su kruzile prošlog tjedna. Bili su fantastični!” Adriano je zabio gol vrijedan tri boda: “Jeli on najveće pojačanje zimskog prijelaznog roka? Danas jest, sutra ćemo vidjeti.”

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori