full screen background image

Moratti: Šteta zbog onog crnog tjedna

Nakon utakmice Intera i Lazija u 34. kolu Serie A govorili su Javier Zanetti,  Luca Castellazzi, Esteban Cambiasso, Leonardo i Massimo Moratti…

Zanetti: Pobijeda cijelog kolektiva i grupnog karaktera. Ovo je momčad koja se nikada ne predaje, vidjeli smo to protiv odličnog Lazija i to uz sve što se dogodilo. Stvarno smo zadovoljni.

Castellazzi: Fantastično, preokret, nevjerovatno. Bez obzira na bol u bedri jako sam sretan. Imali smo potrebnu snagu i snažan karakter, a trebali smo to protiv izravnog konkurenta. U nevolji se poznaju junaci, a ova momčad to jesu.

Cambiasso: U jednom se trenutku sve okrenulo protiv nas, ali nismo gubili glavu, ostali smo mirni i napravili sve da se vratimo u utakmicu. Uspjeli smo. Jedinstveni smo i to se vidi. Nadalje imamo puno riješenja, kao što smo vidjeli danas i to je odlično.

Leonardo: Posebna pobjeda: s deset igrača, jedanaesterac i rezultatski minus, sve smo to okrenuli i to je fantastično. Bila je to pobjeda svih sa svim snagama. Sada moramo održati ovakve rezultate sve do kraja, pogledajte samo rezultate ovog kola. Budući Inter? Danas nije vrijeme za razmišljati o tome. Inter je proživio čudnu sezonu sa puno ozljeda, sa promjenom trenera, ali momčad je uvijek davala sve od sebe. Naravno da se može nešto dodati, ali baza ove momčadi je tu i biti će tu. No sada stvarno nije vrijeme za analizu, jer nas čeka veliki finale sezone. Moja budućnost? Ništa se u odnosu s Interom nije promijenilo. I dalje mislim da utakmice i na kraj ove sezone. Idem dalje isto kao i 6. siječnja radeći za dobro Intera. Imam ugovor i presretan sam i nadam se da će odnos uvijek ostati ovakav, radim s istim entuzijazmom kao na početku i nadam se da će tako ostati i u budućnosti. Želim pobjeđivati, a sve bojle razumijem ovu momčad pa idem naprijed bez ikakvih problema. Naslov? Ja još uvijek iskreno vjerujem.

Moratti: Nije bilo lako reagirati s igračem manje, ali momčad je uspjela. I dalje se vidi umor, ali momci su to kompenzirali svojim karakterom. To je bitno za kraj sezone. Nisu gubili glavu niti s igračem manje i rezultatskim zaostatkom. Igrali su dobro i pametno. Ova je momčad bila prvak pet godina u nizu, a jedan od razloga je upravo njihova inteligencija. Nama se nažalost dogodio onaj crni tjedan, a da nije danas bismo se borili za naslov. Porazi u ovom razdoblju štete čak i onima koji nisu imali negativan period od pet mjeseci kao mi, a to je dokaz koliko je prvenstvo teško. Sada smo drugi, nažalost predaleko od Milana, ali branit ćemo svoju poziciju do kraja. Nagatomo? Pokazuje inteligenciju, jer iz dana u dan je sve bolji i upija sve što ga uče na treninzima. Zna se ubaciti u prostor, odličan je u obrani. Obično za takve brzance kažu da su tanki u obrani, ali Nagatomo baš nije. Ima velike kvalitete koje nam otvaraju vrata dalekog istoka u potrazi za novim talentima. Od momčadi ne mogu tražiti previše, jer su svi dali sve od sebe u pokušaju stizanja, ali nadam se da će bez poteškoća izboriti direktan plasman u Ligu prvaka. Mourinho? Samo glasine, od toga nema ništa. Imamo ugovor s Leonardom i nastavljamo s njime.
5 thoughts on “Moratti: Šteta zbog onog crnog tjedna

  1. fanatico

    Čestitke svima. Nažalost, mnogo smo zaostali jesenas i onda nas je ta paklena jurnjava slomila. Ostaje nam Kup, a on nam donosi novu borbu za trofej već na početku slijedeće sezone.
    Budimo realni i čestitajmo susjedima Scudetto. Nadam se da ćemo slijedeće sezone, osvježeni ponovo dostići milaniste u Scudettima a onda prije njih okačiti drugu zvijezdicu na grbu.

  2. lonzainter

    Domestically, Milan has won 17 league titles, making the club the third most successful in Serie A behind local rivals Internazionale (18 titles) and record-holder Juventus (27 titles).

Odgovori