full screen background image
Search
Tuesday 21 September 2021
  • :
  • :

Morattijeva puna podrška Mourinhu

Predjsjednik Intera Massimo Moratti na sastanku sa predstavnicima svih Inter Clubova dao je kratki intervju La Gazzetti dello Sport.

“Nisam zabrinut, smatram poraz 3:1 u Bergamu kao utakmicu manje na kalendaru, jer nismo niti istrčali na teren.” Potom je nastavio o navodnim Mourinhovim reakcijama u svlačionici: “Iskre u svlačionici? Ne moram uvjeravati nikoga, naši navijači su dovoljno zreli da razumiju kako postoji prava klima između momčadi, trenera i rukovodstva kluba. Ne postoji ništa alarmantno.” Jose Mourinho najavio je tužbu protiv svih medija koji su objavili vijest o izljevu bijesa: “Obratio se odvjetiku kako bi dokazao da on te stvari nije rekao, to je njegov način da rasčisti slučaj. Činjenica da ne želi o tome pričati objašnjava želju da ostane koncentriran na rad s ekipom. To je njegov karakter i ja ga prihvaćam.”
Predsjednik je potom bio upitan o temi sudaca. Nakon što su iz Rima suđenje u Kupu protiv Rome nazvali “Morattopoli” Moratti kaže: “Nisam čitao te napise, samo samo čuo rekacije dr. Sensi, ali sam se začudio jer nakon utakmice mi vlasnici nismo davali izjave. Ona je utakmicu gledala na TV-u pa je možda zato našla toliko zamjerki.”
Na popisu za Sampdoriju nema Marija Balotellija: “Mourinho može raditi ono što smatra pravednim, motive za ovu odluku će sam objasniti. Ja puštam i trenera i igrača da rade i imam povjerenje u obojicu.” Dakle, koncept je jasan: potpuno povjerenje u Jose Mourinha. Čak štoviše, Massimo Moratti najžešće je branio svog trenera od napada u vezi Juventusa i navodnog pada u crno-plavoj kući: “Bez obzira što je napravio rezultat na svim frontama Mourinho je prošli tjedan besčasno napadnut od nekih novina i “nostalgičara” koji su mu stavljali riječi u usta. On nije naviknut na to što znači biti član Intera i na takve napade, ali ja jesam. Ako se priča o pritiscima onda sam ja siguran da on ne osjeća onaj Juventusa za primat u Seriji A.”

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori