full screen background image

Morattijeva puna podrška Mourinhu

Predjsjednik Intera Massimo Moratti na sastanku sa predstavnicima svih Inter Clubova dao je kratki intervju La Gazzetti dello Sport.

“Nisam zabrinut, smatram poraz 3:1 u Bergamu kao utakmicu manje na kalendaru, jer nismo niti istrčali na teren.” Potom je nastavio o navodnim Mourinhovim reakcijama u svlačionici: “Iskre u svlačionici? Ne moram uvjeravati nikoga, naši navijači su dovoljno zreli da razumiju kako postoji prava klima između momčadi, trenera i rukovodstva kluba. Ne postoji ništa alarmantno.” Jose Mourinho najavio je tužbu protiv svih medija koji su objavili vijest o izljevu bijesa: “Obratio se odvjetiku kako bi dokazao da on te stvari nije rekao, to je njegov način da rasčisti slučaj. Činjenica da ne želi o tome pričati objašnjava želju da ostane koncentriran na rad s ekipom. To je njegov karakter i ja ga prihvaćam.”
Predsjednik je potom bio upitan o temi sudaca. Nakon što su iz Rima suđenje u Kupu protiv Rome nazvali “Morattopoli” Moratti kaže: “Nisam čitao te napise, samo samo čuo rekacije dr. Sensi, ali sam se začudio jer nakon utakmice mi vlasnici nismo davali izjave. Ona je utakmicu gledala na TV-u pa je možda zato našla toliko zamjerki.”
Na popisu za Sampdoriju nema Marija Balotellija: “Mourinho može raditi ono što smatra pravednim, motive za ovu odluku će sam objasniti. Ja puštam i trenera i igrača da rade i imam povjerenje u obojicu.” Dakle, koncept je jasan: potpuno povjerenje u Jose Mourinha. Čak štoviše, Massimo Moratti najžešće je branio svog trenera od napada u vezi Juventusa i navodnog pada u crno-plavoj kući: “Bez obzira što je napravio rezultat na svim frontama Mourinho je prošli tjedan besčasno napadnut od nekih novina i “nostalgičara” koji su mu stavljali riječi u usta. On nije naviknut na to što znači biti član Intera i na takve napade, ali ja jesam. Ako se priča o pritiscima onda sam ja siguran da on ne osjeća onaj Juventusa za primat u Seriji A.”

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori