full screen background image
Search
Saturday 18 September 2021
  • :
  • :

Stanković: Povratak Mourinha nije realan

– Po mom mišljenju povratak Portugalca nije realan. Ne bismo se trebali baviti takvim pričama, već se osloniti na Leonarda i fokusirati na finiš sezone – kaže kapetan srpske reprezentacije

Dejan Stanković već je navikao Talijane na nesvakidašnje golove. Nakon petog najbržeg pogotka u Ligi Prvaka protiv Schalkea (volej sa centra), Stanković je „bombom“ sa trideset metara nasred „Olimpica“ protiv Rome u Rimu, donio prednost Interu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Italije 1:0. Nakon gubitka europske krune, debakla u gradskom derbiju i izvijesno izgubljenoj domaćoj tituli, Stanković u trofeju Kupa vidi rehabilitaciju sezone.

– Kup je važan, ako ga osvojimo i obezbijedimo do kraja direktan plasman u Ligu Prvaka onda se za sezonu može reći da je ipak uspiješno okončana. Nerviraju me te priče kako Kup nije važan, jer ako se vratimo unazad, prije formiranja moje generacije, za klub je osvajanje Kupa bio veoma važan trofej – podsjetio je Stanković u izjavi za talijanske medije.

Uz osmijeh je komentirao novi spektakularni gol.

– Ništa posebno, zaista. Dobro sam šutnuo i imao sam sreće… Za mene je mnogo važnije što je klub u teškim vremenima pokazao kvalitet protiv nezgodnog protivnika. Stekli smo prednost i bliži smo finalu, ali kad imate Romu za rivala nijedan rezultat vas ne vodi sigurno do trijumfa. Zato smo oprezni pred revanš.

Talijanski tisak najavljuje povratak Josea Mourinha na ljeto, ali kapetan „orlova“ ne vjeruje u kuloarske priče.

– Treba biti realan, a povratak Mourihja, po mom mišljenju nije realan. Ne bismo se trebali baviti takvim pričama, već se osloniti na Leonarda i fokusirati na finiš sezone. Ponavljam, bio bih zadovoljan trofejom Kupa i plasmanom u Ligu Prvaka. Ne može se svake godine osvajati sve – uvjerava Stanković.

NA 37 MEČEVA – DEVET GOLOVA

DEJAN Stanković je ove sezone u dresu Intera odigrao 37 utakmica i postigao čak devet golova: pet u Seriji A, dva u Ligi Prvaka i po jedan u Kupu Italije i Svjetskom klupskom prvenstvu.


Izvor: Novosti
Odgovori