full screen background image

Leonardo: Momčadski duh nikada nije izostao

Nakon pobjede Intera u prvoj polufinalnoj utakmici TIM Cupa protiv Rome izjave su dali Javier Zanetti, Yuto Nagatomo, Dejan Stanković i Leonardo…

Zanetti: Velika pobjeda na terenu na kojem ih nikada nije lako ostvariti. Došla je nakon teškog perioda i potvrda je načina na koji Inter odgovara. Odigrali smo odlično protiv jako teškog protivnika na njihovom terenu. Stalno ponavljam da Leonardo radi sjajan posao i mi se ne obaziremo na glasine već mislimo na utakmice koje nam predstoje. Ova pobjeda nam je važna za preostale utakmice u sezoni. Bili smo kompaktni, jako smo malo ostavljali Romi i ovo je jako bitno kako bismo pripremili utakmicu s Laziom. Ovaj rezultat nam vraća vjeru u sebe, ekipa uvijek zna reagirati jedinstveni, bez obzira na ono što se priča izvana. Sada idemo dalje prema finalu kupa i prema što više pobjeda do kraja prvenstva.

Nagatomo: Pripremali smo utakmicu s kapetanom, on nas je okupio kao jednog, željeli smo pobjedu i ostvarila se. Utakmica je bila teška, ali nikada nismo izgubili koncetraciju i stoga smo ostvarili važan rezultat. Ne smijemo razmišljati da smo umorni već da moramo dobiti sve utakmice do kraja sezone. Moja predstava? Mislim da je bila dobra, ali moram još puno napredovati.

Stanković: Sretan sam zbog pobjede. Izašli smo iz teškog perioda kao jedan, ujedinjeni, ali protiv ekipe kao što je Roma ne možemo već govoriti da smo ih prošli. Ostaje nam gorčina zbog prvenstva, tako smo dobro radili do derbyja, ali ovoj se momčadi nema što za reći, ne možemo svake godine osvajati baš sve. Ako se kvalificiramo za Ligu prvaka i osvojimo kup mogla bi ovo biti jako dobra sezona. Vratimo li se nekoliko godina unatrag vidjet ćemo da je kup za Inter uvijek bio iznimno bitan trofej. Nikad običan gol? (smijeh) Na prazan gol, skoro nikad… Nije bitno, važno je da smo ostvarili pobjedu kao momčad. Sada ćemo skromno pripremati utakmicu s Laziom: jedinstveni, kompaktni i spremni za novi obrat.

Leonardo: Bilo je važno prekinuti seriju negativnih rezultata: čini se lako, ali nikada nije. Momčad je bila odlična u reakciji i vidio sam odličnih 90 minuta. No uzvrat na San Siru potpuno je otvoren. Budućnost? Uopće se ne zamaram time, živim danas i ne mislim na ništa drugo. Živim ovaj klub s kojim imam predivan odnos, živim predsjednika Morattija s kojim također imam otvoren i prekrasan odnos pravog prijateljstva. Ne bojim se gubitka posla, doživljavam ovo iskustvo s entuzijazmom. Jedino na što zaista mislim jest kako pobijediti svaku sljedeću utakmicu, kako naći riješenje za protivnika kao recimo ovaj gol Stankovića. Pandev je bio fantastičan u veznom redu, Sneijder fenomenalan. 4-4-1-1? Svaki put tražimo sistem kojim bismo se mogli iskazati najbolje što možemo u tom trenutku. Cijela momčad je večeras bila odlična. Milito razočaran izlaskom? Ne vjerujem, čak mislim da je sve bolji. Imali smo u drugom dijelu šanse za 2:0, ali bez obzira na to igrali smo jako dobro. Eto’o? Moramo vidjeti kako je, kao i ostali igrači. Sada moramo imati konstantu. Porazi su nam prekinuli ritam, a nakon toga ga je teško povratiti. Moramo ostati lucidni i mirni. Upravo to nam je večeras omogućilo pobjedu, a nije lako to napraviti u jednom polufinalu. Momčadska igra? Nakon Parme su nas osudili, a u nogometu toga nema. Morali smo prekinuti negativan niz, ali momčadski duh je uvijek postojao, i u porazima. Neke smo doživjeli upravo zato jer smo prefanatično željeli pobjedu, a zbog fizičke nemoći tijelo nije pratilo um i doživljavali smo veliku konfuziju.
One thought on “Leonardo: Momčadski duh nikada nije izostao

Odgovori