full screen background image

Mnogi igrači prema vratima s natpisom “exit”, detalji iz Bergama

“Mourinho? Da, slažem se s njime, imamo previše igrača. Ne samo da je treneru lakše voditi manje igrača, već je to normalnije i za sam klub. Netko mora otići. Vidjet ćemo…” Današnje su to riječi predsjednika Intera Massima Morattija. No riješiti se igrača Intera nije lak zadatak čak i kada mu se to jasno da do znanja. Naime, svi oni koji igraju stalno u velikom klubu kao što je Inter žele tu i ostati. S druge strane igrači koji ne igraju i koji klubu više nisu potrebni u gotovo svakom primjeru se ne mogu skrasiti u nekom klubu na Interovoj razini, njih poslovično žele “manji.” Tu nastaje problem. Zašto? Zato što ti “manji” klubovi ne mogu ponuditi iste uvjete kao veliki klub, pa igrač odbija takav angažman. U tu priču možemo svrstati Burdissa, Rivasa, Materazzija, Dacourta, Vieiru, Obinnu, Adriana i Crespa. Svi oni, ili bar većina njih trebali bi otići što prije kako bi Mourinho dobio savršenu momčad o kojoj mašta od početka – 20 igrača i tri vratara. Tottenhamovi izaslanici već su u Milanu i pregovaraju o kupnji Marca Materazzija ili Nicolasa Burdissa, te Hernana Crespa. Za Materazzija je jos zagrizao i Manchester City, a njegov agent potvrđuje sve napise. Portsmouth se zanima za Patricka Vieiru, a Betis želi Obinnu. Inter je Oliviera Dacourta spreman dati bilo kome, čak i besplatno. Za Francuza su u igri Parma i Bologna koja sanja još i Nelsona Rivasa. Za Adriana pak nije još stigla ponuda u visini za koju u Interu smatraju da je odgovarajuća. Sa svim spomenutim igračima Inter riskira da im istekne ugovor i da od njihovog odlaska ne zaradi ništa. No to je cijena koju mora platiti veliki klub koji svojim igračima nudi iznimno visoke plaće.

Šokantan članak danas se nalazi u najtiražnijem talijanskom dnevnom listu La Repubblica. Tamo su objavili ono o čemu posljednjih dana navodno priča cijeli Milano, a to je točna Mourinhova reakcija u svlačionici nakon poraza od Atalante. Nakon što je bacio svoju zadaću u koš za smeće Mourinho je, prema izvještaju, u izljevu bijesa rekao: “Niti jedan od posljednja tri naslova niste zaslužili. Prvi su vam poklonili, drugi ste osvojili kada nije bilo nikoga, a treći u posljednjim minutama. Vi ste momčad za k….!” Hernan Crespo bio je jedini koji se usudio braniti čast Intera, te je u ponedjeljak ujutro ljutitio i prijeteći upitao Mourinha: “Treneru, možete li ponoviti ono, molim vas?!” Mourinho to naravno nije napravio. Upravo ova situacija je uznemirila predsjednika Massima Morattija koji je potom Mourinhu putem medija poručio da manje priča i izmišlja alibije, te da misli na pobjeđivanje. Dodajmo da Sky Sport potvrđuje kako je, kao posljedica Mourinhovog ispada, zadaća uistinu završila u smeću.

Uz ove vijesti koje sigurno nisu pozitivne stiže i ona kako će u sljedećih nekoliko dana svoje ugovore s Interom produžiti Francesco Toldo i Julio Ricardo Cruz.

Preveo i uredio: nraguz
One thought on “Mnogi igrači prema vratima s natpisom “exit”, detalji iz Bergama

Odgovori