full screen background image

Moratti: Gore ne može

Predsjednik Intera Massimo Moratti se ispred ureda svoje tvrtke Saras osvrnuo na situaciju u Interu nakon drugog prvenstvenog poraza u ovoj sezoni od Atalante u Bergamu.

Prema pisanju talijanskih medija u Interu je već došlo do prvih nesuglasica predsjednika i trenera. Dok Mourinho želi puno novih, mladih igrača, Moratti ga navodno sprječava u tome inzisitirajući na obnavljanju ugovora staroj gardi.

Jučer je Inter izgubio u Bergamu, ali i dalje ste prvi s puno utakmica za odigrati?

Da, prvi smo još uvijek. To je vrlo važno, a normalno je da se nakon poraza na momčad gleda kritički. Gore od ovoga Inter ne može igrati, bila je to užasna predstava.

Jeste li očekivali Adriana u početnoj postavi?

Ne, nisam ništa očekivao. Trenerove odluke su bile dobre. Druga je stvar što je utakmica otišla u krivom smjeru, pa sad možemo tražiti kojekakve razloge.

Želja i zalaganje Adriana jedina su pozitivna stvar iz utakmice?

Bez dvojbe. Puno se zalagao, ali važnije je zabijati. Ovaj put je bio blizu. On je bio jedina pozitivna stvar u Bergamu.

Jeli vam žao sve češće vidjeti momčad bez Mancinija i Quaresme?

Da, ali isto tako mi je žao svih koji ne igraju. No igra se s 11 igrača i siguran sam da uvijek istrče oni za koje trener iz tisuću razloga, čak i taktičkih drži da su najspremniji. Ne rade se razlike između mladih igrača i onih starijih. Dakle, nemam nikakve kritike, jedino me zanima pobijediti.

Mourinho je preuzeo odgovornost zbog poraza od Atalante, ali je rekao kako je obrana napravila ozbiljne pogreške. Jeste li očekivali preuzimanje više odgovornosti Mourinha?

Objektivno, bilo je velikih pogrešaka, pa tako i u obrani. Jose Mourinho je iskren i daje izjave kao da je u svlačionici. Bilo je pogrešaka koje nisam očekivao i Mourinho je preuzeo odgovornost zbog izbora igrača i dekoncentriranosti momčadi. Rekao je ono što je rekao. Sljedeći put je važno da pobjedi, a ne da izmišlja različite razloge zbog poraza. Sve odluke donosi on, a klub ga gotovo i ne ograničava. On je izabrao i mjesto zimskih priprema. Ne može uvijek imati isprike, jer one postaju jalove.

Mora pobijediti Romu?

Mora igrati dobro, to je važno.

Jeste li sigurni da ne treba intervenirati u ovom prijelaznom roku?

Siguran sam.

Kada bi netko ponudio 120 milijuna Eura za Ibrahimovića?

Nemojte mi postavljati takva pitanja.

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori