full screen background image

Nije kraj, imamo još prvenstvo i kup

Nakon poraza Intera u Gelsenkirchenu od Schalke 04 i ispadanja iz Lige prvaka izjave su dali Javier Zanetti, Andrea Ranocchia, Yuto Nagatomo, Wesley Sneijder i Leonardo…

Zanetti: Natjecanju smo pristupili na pravi način. Raulov gol stigao je iz naše pogreške kada smo kontrolirali utakmicu, ali naš prolaz smo kompromitirali u Milanu. Naravno da ostaje gorčina. Sada moramo napraviti maksimum do kraja, u prvenstvu i kupu: vjerujemo itekako.

Ranocchia: Sigurno da je rezultat iz prve utakmice utjecao. Došli smo ovdje igrati, ali nismo uspjeli zabiti odmah kako smo htjeli. Inter sada gleda naprijed, ostaju prvenstvo i kup, igrat ćemo do kraja.

Nagatomo: Ne mogu sakriti razočaranje što smo ispali, ali sada nema vremena za razmišljanje: od sada su naši ciljevi prvenstvo i kup. Mi smo izgubili, ali dobio je Uchida i moj japanski duh ipak ima malo razloga za zadovoljstvo.

Sneijder: Idemo dalje, želimo prvenstvo i kup. Vjerovali smo da možemo, ali i znali da će to biti teško: stvorili smo nekoliko prilika, ali nismo postigli brzi gol, a tada postaje još teže. Schalke je bio odličan više u Milanu nego danas. Pljesak navijača? Zahvaljujem im se, uvijek su s nama, sada za njih moramo igrati za prvenstvo i kup. Zaboravimo ovo natjecanje i koncentrirajmo se na preostala. Idemo naprijed.

Leonardo: Na kraju smo se otkrili, kada je bilo teško razmišljati o rezultatu i kasno za preokret. Prva je utakmica utjecala na konačni ishod iako smo vjerovali, što smo i dokazali. Međutim nije stigao trenutak, znak. Tužni smo jer smo vjerovali, tužni smo jer smo ispali, ali ova je momčad puno dala i u teškim trenucima. Generalna forma s kojom smo ušli u ovaj period nije bajna, puno smo se potrošili i to smo platili. Danas se ne može pričati o razočaranju, jer je za razliku od prve ova utakmica bila zaista netipična. Ja sam sanjao preokret, da smo odmah zabili, ali nije se dogodilo: mogli smo biti bolji, ali nismo. Šteta što je Schalke iz prve prilike zabio, a mi nismo bili tako ubojiti. Nisu kontrolirali utakmicu, a mi nismo to iskoristili kako bismo promijenili tijek. Ocjena? Ne može se davati ocjena, momčad je prošla tešku sezonu. Kada sam stigao tražio sam puno od njih nije im bilo lako, jer mnogi su se oporavljali od ozljeda. Nema kajanja, jer momčad je napravila puno i dala mi je puno. Bio sam i još uvijek sam entuzijasta i ne bih se kajao ni da izgubimo sve utakmice do kraja. Idem naprijed s entuzijazmom, znate da ne mislim na budućnost već radim kao prvi dan. Sada moramo znati kontrolirati trenutak, jer ostaje nam borba u prvenstvu i kupu: ima još puno posla. Mogućnosti zaista postoje, imamo važne ciljeve, moramo se odmah oporaviti.
8 thoughts on “Nije kraj, imamo još prvenstvo i kup

  1. nraguz

    Naravno da nemamo ništa, ali kako biste vi da igramo? Ljudi su mrtvi, zar ne vidite da se ne možemo kretati na terenu. Potrošena je fizička, ali i mentalna snaga u pokušaju stizanja. Sad čitam neke generale poslije bitke u talijanski medijima koji govore da se možda trebalo odmarati neke igrače da bi bili svježi u odlučujućem periodu… Odlučujućeg perioda ne bi ni bilo da nisu svi dali sve od sebe u tri mjeseca kada smo vjerovali da možemo sve!!!!

    Ja sam ponosan na ovaj Inter!!!

    1. samKE

      tako je legendo, harali smo serijom A posle calciopolia, prije calciopolia tu i tamo 2004′ treći, 03′ četvrti, 02 drugi, 01 čini mi se treći i tako, u tom periodu nismo ni sanjali polufinale LP, 98 kup uefa, 97 finale kup uefa, 95′ i 94 nismo mogli da izborimo prolazak u grupnu fazu kup uefa, a 93′ smo mogli ispasti i u seriju B od čega su nas dijelila 3 boda.. Treba biti ponosan sto smo u ovom periodu u kojem je inter dominirao kao nikad prije.

Odgovori