full screen background image

Mourinho: Nemam objašnjenja, J.Cesar: Nažalost, ovakvi se dani događaju

Nakon jedne od najlošijih Interovih prestava u posljednjih nekoliko godina i poraza od Atalante u Bergamu pred mikrofone su stali Julio Cesar, Ivan Cordoba, Javier Zanetti i Jose Mourinho.

Julio Cesar: Bio je to tužan dan za nas. Počeli smo sporo, ispod normalnog ritma. Del Nerijeva momčad je igrala bolje i zasluženo pobijedila. Atalanta je jaka momčad koja može igrati sa svima. Ovaj put je i rezultat otišao na njihovu stranu. Igraju jednostavno i efikasno uz dva pojedinca, Donija i Floccarija. Nažalost, ovakvi se dani događaju. Moramo ostati mirni. Imamo ponedjeljak da popričamo svak sa svakim, iznesemo sve na stol i da se koncentriramo na Romu u srijedu i Sampdoriju u nedjelju.

Cordoba: Atalanta je igrala puno bolje od nas. Igraju napamet, sjajno su uigrani. Bio je to užasan dan, ali moramo zapamtiti sve greške kako nam se ne bi ponovile i idemo dalje. Moram priznati da smo potpuno pogrešno pristupili ovoj utakmici, iako smo bili svjesni njene težine. Moramo biti bolji. U srijedu se vraćamo na travnjak i želimo pobijediti Romu za povratak igre i morala.

Zanetti: Ovakav dan se događa svakome, nama se nije dogodio već odavno. Uzimamo ga u obzir, čestitamo Atalanti na zasluženoj pobjedi i idemo dalje. Moramo nastaviti normalno raditi, bez pada duha. Još uvijek smo prvi na tablici. Žao mi je jedino zbog toliko brza dva gola Atalante. Ne možemo pričati o umoru momčadi, samo o velikoj Atalanti i maloj nesreći. Prihvaćamo rezultat i okrećemo se srijedi. To je vrlo važna utakmica koja će nam vratiti maksimalnu koncentraciju.

Mourinho: Nemam objašnjenja. Kada moja momčad izgubi obično dajem kredit protivniku. No danas smo izgubili samo radi naše slabe igre. Najradije bih šutio i pustio novinare da nas opišu. Imali bi pravo što god napisali ovaj put. No moram reći da protiv mojih igrača ne smiju ništa pisati. Ja sam lice momčadi i isključivi krivac za poraz. Ljut sam, ali negativni trenuci me raduju, jer se iz njih može roditi pozitivna promjena. Kada momčad ne igra dobro trener može bolje analizirati kako bi se igra poboljšala. Druge momčadi nam još uvijek mogu zaviditi. Odmah krećem na posao analize ove utakmice. Moram reći da sam na pripremama napravio sve kako se već ne bi mislilo na Manchester United, iako smo radili i na toj utakmici. Nisam nikad bio u Bergamu, ali sam čuo da je tamo teško igrati. Stoga me začudio pristup momčadi, od kojih je većina igrala puno puta tamo. Prije utakmice u srijedu moram vidjeti zašto su neki igrači bili toliko bezvoljni na terenu. Moram shvatiti nekoliko stvari. Ako promjenim postavu to znači da od nekih igrača nisam dobio odgovore koje sam tražio.

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori