full screen background image

Mi uistinu vjerujemo da možemo

Nakon pobjede Intera u 32. kolu Serie A izjave su dali Esteban Cambiasso, Samuel Eto’o, Giampaolo Pazzini, Javier Zanetti, Yuto Nagatomo i Leonardo…

Cambiasso: Nije oslobađajuće. Jednostavno smo se vratili na stazu prekinutu dvama porazima, teškim, ali mogućim nadoknaditi. Mi smo svoje napravili, u prosincu nas nitko nije vidio ovdje, nećemo izgubiti glavu zbog dvije utakmice. Mihajlović? Ne trebamo ga zvati, Fiorentina je profesionalan klub i kao takvi će igrati. Zašto vjerovati u srijedu? Zato jer se 45 godina nije osvojila Liga prvaka sve dok se nije pojavila ova momčad.

Eto’o: Preokret? Dogodilo mi se s Barcelonom da smo ispali pobijedivši 5:1 i izgubivši 4:0 u uzvrato od Getafea… Danas je teško vjerovati u prekoret protiv Schalkea, ali u nogometu je sve moguće pa tako i sanjati. Inter ima momčad za dobru utakmicu i proalz dalje. Isto je u prvenstvu, nedostaju dva mjeseca.

Pazzini: Utakmica je bila teška jer je Chievo bio odlično organiziran, sjajno su se branili, ali stigla je jako bitna pobjeda zbog tri boda i morala za nastavak. Nije se bilo lako obnoviti nakon dva poraza. Pritisak je bio ogroman, ali morali smo pobijediti, jer još uvijek vjerujemo u svoje ciljeve. Mučila nas je vrućina i Chievo, ali smo upisali tri krucijalna boda. Nisam zabio, a imao sam priliku. Nema veze, zato su to napravili Esteban i Maicon. Nagatomo? I danas je pokazao što može, nadamo se da će ovako nastaviti. Osobno mi je jako teško što ne mogu pomoći u Ligi prvaka, ali vjerujem u svoje suigrače i ono što su sposobni napraviti.

Zanetti: Jako smo zadovoljni, Cambiasso je zabio gol koji je probio led. Chievo je bio odličan, nije nam ostavljao prostora, ali smo ostali mirni i lucidni. Natrčao sam se? Danas je bilo potrebno i stigla je pobjeda, velika pobjeda. Važna poruka: sada razmišljamo o preokretu, u Ligi prvaka, uistinu vjerujemo.

Nagatomo: Želio sam pridonjeti pobjedi i s takvim sam stavom izašao na teren. Igrao sam dobro, jako sam sretan. U Interu ima jako puno vrhunskih igrača i ja sam svjestan da ne mogu stalno igrati, ali zato sam spreman kada dođu moji trenuci. Preokret? Vjerujem da možemo, jer u suprotnom ne bismo ni putovali u Gelsenkirchen. Na kraju bih se zahvali svim navijačima i igračima u Italiji na potpori japanskom narodu u ovim teškim vremenima.

Leonardo: Nakon dva teška poraza nisu nam se promjenili ciljevi. Danas je utakmica ispala kompleksna zbog vrućine, odličnog Chieva i naše ne baš briljantne situacije. Bili smo dobri jer smo bili strpljivi. Nisam se bojao niti jednog trenutka, jer to uvijek nastojim držati sa strane, a momčad je puno puta dokazala da može i preokrenuti. Sjajna predstava bokova bila je ključna i olakšala cijeloj momčadi. Vidi se fizički napredak, ali broje se i epizode: da smo primili pogodak što bi se dogodilo? Sve to treba uračunati kao psihičko i fizičko stanje. Sretan sam zbog gola Maicona, nedostajao je. Od danas razmišljamo o Schalkeu, do sada smo stvarno mislili samo na Chievo. Sneijder, Milito i Eto’o zajedno? Već su igrali u prvoj utakmici, moramo vidjeti kako su. Milito nije dugo igrao, Eto’o pak igra stalno, a Sneijder ima malih problemčića. No mi uistinu vjerujemo u preokret i u Ligi prvaka i u prvenstvu, zaista je moguće. Pitajte Eto’oa… Ja sam se naravno šalio kada sam rekao da bih si dao otkaz da sam u upravi, to sam rekao odmah u sljedećoj rečenici, ali vi ste to prenjeli bez drugog dijela te izjave.
Odgovori