full screen background image

Mourinho: Zadovoljan sam svima, želim Kup Italije

Nakon pobjede Intera nad Genoom od 3:1 nakon produžetaka i prolaza u cetvrtfinale TIM Kupa Italije izjave su dali Luis Jimenez, Hernan Crespo i Jose Mourinho.

Jimenez: “Mislim da sam odigrao dobru utakmicu, mislim da smo je svi odigrali dobro. Nismo se namučili, naprotiv, dominirali smo. Igrao sam polušpicu što mi je omogućavalo da mijenjam strane, ali i poziciju s Muntarijem. Važno je da se dobro osjećam i moram nastaviti naporno raditi kako bih bio još bolji.”

Crespo: “Ja sam sve pokušao, ali lopta nije htjela u gol” – započeo je Crespo. “Imao sam strašnu želju za igrom, ali kod mene je ona uvijek prisutna i tako bi trebalo biti kod svih. Gol će doći.” Potom se osvrnuo na izbornika Maradonu: “On nije običan izbornik, svi se žele s njime susresti, malo popričati. Danas smo mi imali tu čast u svlačionici.” Komentar na izjave juniora Aimana Napolija koji ga je prozvao svojim uzorom: “Ako je Aiman to rekao onda on razumije nogomet” – uz smijeh je rekao Argentinac i nastavio – “gledao sam juniore i dao sam par savjeta napadačkom sektoru. Drago mi je da ih Aiman koristi.” Na upit tko mu je od sunarodnjaka bolji, Milito ili Aguero: “Ovaj prvi, ali samo zato jer me podsjeća na moj način igranja.”

Mourinho: “Igrali smo odlično, posebno u drugom poluvremenu produžetaka. Da, možemo govoriti o Genoi s 10 igraca, ali mi smo stvorili 12 prilika za gol.” O Adrianu: “Napravio je što je trebao. Nedostaje mu još brzine i samopouzdanja, ali vrlo sam zadovoljan njime i čitavom momčadi. Promašio je jedanaesterac, nema veze, svi griješimo. Ako bude nastavio ovako raditi, poštivati momčad i navijače nema veze za promašene jedanaesterce.” O Crespu: “Hernan nije bio sretan što nije zabio, ali zato ima jednog vrlo sretnog trenera zbog njegove igre.” O Ibri: “Zabio je za Maradonu.” Na kraju je trener Intera zakljucio: “Ako postoji netko tko voli ovakav tip natjecanja, onda sam to ja. Zbog toga želim osvojiti Kup. Igrat ćemo uvijek s jakom momčadi koja će ponosno predstavljati Inter u ovom natjecanju.”

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori